Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 8. 7. 2023.

Prosečno domaćinstvo u Nišu ima 2,46 članova, najviše ljudi živi samo

Trg kralja Milana Niš 29.436 samačkih domaćinstava; foto: T. R.

Od ukupno 100.274 domaćinstava u Nišu, najzastupljenija su samačka i ima ih 29.436. Prosečno niško domaćinstvo ima 2,46 članova, a Opština koja ima najbrojnija domaćinstva je Palilula. Među opštinama sa najmanjim brojem članova u Srbiji ima onih sa juga i tu prednjači Crna Trava, ali na jugu ima i onih u proseku najbrojnijih - to su Preševo i Bujanovac.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Boki

    17:52 // 8. 7. 2023.

    E moj Vučiću, džaba ti Kosovo, kad ti se Srbi u Preševu i selima okolo i Bujanovcu i okolini iseljavaju svaki dan i ti to nemo posmatraš

  • M

    01:46 // 9. 7. 2023.

    Ovo je jos jedan dokaz da standard i prirastaj nisu ni u kakvoj vezi. Najbogatija opstina je sa najvise samaca. Kao sto je "bela kuga" sveprisutna u skandinavskim, a i svim bogatim zemljama Evrope. Dakle, nije do Vucica, Tadica, Ostunice..., Do konformizma je!

  • Agnostik

    11:02 // 9. 7. 2023.

    Ako ovi podaci označavaju dugotrajni trend onda je, izgleda, zaključak da srbima nije mnogo stalo do sebe, kao naroda, jer dozvoljavaju da se osipaju i smanjuju. Čemu bilo kakva veličina teritorije Srbije ako je na njoj "šačica" srba koja se još i, vremenom, smanjuje. Nije logično a ni prirodno. Srpskom narodu kao da je svejedno koliko ga ima na teritoriji Srbije. A, "busamo se u grudi". Nejasno

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: