Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 9. 10. 2018.

| Društvo

Proširena regionalna deponija Željkovac kraj Leskovca

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
deponija Željkovac Leskovac
U novoj kaseti može stati oko pola miliona tona otpada, foto: B. Antić

S obzirom na to da je prva kaseta na leskovačkoj deponiji popunjena, smeće će se nadalje deponovati u novoizgrađenoj kaseti, čiji je kapacitet pola miliona tona otpada i u čiju je izgradnju uloženo 3 miliona evra.

Izgradnjom nove kasete, kaže generalni direktor preduzeća Por Verner i Veber Slobodan Cvetković, obezbeđeno je deponovanje smeća za narednih 7 do 10 godina, što zavisi od količine otpada koji se napravi u toku godine. deponija Željkovac Leskovac Prva kaseta popunjena, foto: B. Antić

Deponija je rađena po najvišim standardima koje propisuju direktive Evropske unije. Deponija ima izolacionu podlogu u koju ide glina, vodonepopustiva folija, zatim postoji i drenažni sistem i sistem za sakupljanje procednih voda koje se kasnije pročišćavaju - kaže Cvetković.

Ovime je, dodaje pokriven ceo region, s obzirom na to da se smeće na regionalnu deponiju Željkovac, osim iz Leskovca, dovozi i iz opština Vlasotince, Crna Trava, Bojnik, Lebane, Prokuplje, Vladičin Han i Žitorađa.

U izgradnju nove kasete uloženo je 3 miliona evra, a radove je platila kompanija Por Verner i Veber, koja odlaže i deponuje smeće sa teritorije grada Leskovca.


Nabavljeni i novi kamioni za odvoženje smeća

U prethodnom periodu, kako kaže Cvetković, nabavljeno je 13 novih kamiona, kao i nove kante za odlaganje otpada, a nova oprema koštala je oko 2,5 miliona evra. kamion PWW Nabavljena i nova oprema, foto: B. Antić

U planu je, kaže Cvetković i nabavka mašine za pranje kanti i kontejnera, a sa pranjem kontjnera, na čiji se smrad često žale građani trebalo bi da se krene u toku 2019. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nn

    14:46 // 9. 10. 2018.

    wow, ...kakav uspeh Gde nadjose bas Leskovac ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: