Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 19. 3. 2013.

| Društvo

Klinički centar dobija novu zgradu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Do kraja 2015. godine trebalo bi da budu završeni radovi na izgradnji monobloka i izgrađena još jedna zgrada najavio direktor Kliničkog centra Niš dr Zoran Radovanović.

Evropska investiciona banka odobrila je Kliničkom centru kredit u iznosu od 40 miliona evra, a kako je rečeno, novac će biti utrošen za rekonstrukciju i završetak radova na zgradi u čijem se prizemlju nalazi odeljenje onkologije, ali i izgradnju još jedne zgrade iste veličine, spojene sa postojećom.

d dr Saša Živić i dr Zoran Radovanović Prema planu ukupna površina koja će biti izgrađena u dve zgrade biće 27.000 kvadrata. U postojećoj zgradi biće izgrađena i velika laboratorija i 15 hirurških sala.

- U drugoj zgradi, koja se pravi “iz temelja” biće smeštene jedinice intenzivne nege, ali i Klinike za neurologiju, hematologiju i endokrinologiju - rekao je dr Saša Živić, pomoćnik direktora.

Deo radova, kako je naglasio dr Radovanović, će izvoditi firme iz Niša pa će na taj način doprineti i razvoju samog grada.

Radovanović je najavio da će radovi početi sredinom juna i da će biti okončani dve i po godine kasnije, do kraja 2015. godine.

- Dobićemo 513 kreveta za akutne bolesnike, 80 u jedinici intenzivne nege, 6 u jedinici za transplantaciju, 10 u jedinici za hirurško praćenje - rekao je Radovanović.

On je dodao da je u planu i završetak i proširenje ulica u pojasu Kliničkog centra, ali i izgradnja heliodroma koji bi omogućio da se pacijenti u izuzetno teškon stanja helikopterom prebace gde je potrebno.

Izgradnja "Monobloka", često nazivanog i Urgentnim centrom, otpočela je još daleke 1978. godine. Od tada je završetak radova najavljivan bezbroj puta, a skoro uvek bi postavljani bili i novi rokovi.


Da se ne zaboravi...

Vredi pomenuti da su na današnji dan 2010. godine tadašnji gradonačelnik Niša, Miloš Simonović i državni sekretar Ministarstva zdravlja Nevena Karanović najavili početak radova za decembar iste godine.

Tada je rečeno da je Grad Niš pripremio svu potrebnu dokumentaciju i dozvole za početak radova, da je obezbeđeno i 5 miliona evra, a da će sve koštati 30 miliona.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja Sreckovic

    23:16 // 19. 7. 2013.

    Pocinje izgradnja novog Kliickog centra Nis, pocela je borba protiv korupcije u KC, dolaze novi mladi ljudi zeljni rada... Drago mi je da se ovako sveobuhvatno radi! Znalacki uradjeno, bravo!

  • Misa

    01:05 // 21. 3. 2013.

    'Doktore', posle postavljenog pitanja ide znak ?, a ne !!!

  • Marina Mladenovic

    00:34 // 21. 3. 2013.

    Sve pohvale dr Zoranu napokon da na čelu KC Nis dodje i sposobna osoba, spremna da realizuje davno započete projekte !!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: