Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 22. 12. 2020.

| Društvo

Prošle nedelje 149 novoobolelih od kovida u Aleksincu, manje zaraženih radnika u Bolnici

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Krizni štab - Aleksinac
Na sednici uočeno usporavanje epidemije i poboljšanje kadrovske situacije u Bolnici; foto: Opština Aleksinac;

Uočeno je usporavanje epidemije na teritoriji opštine Aleksinac - zaključak je sa sednice aleksinačkog Štaba za vanredne situacije, jer je prošle nedelje od 691 testiranog sa teritorije opštine, 149 bilo pozitivno. Poboljšava se situacija i u Opštoj bolnici, gde je prema rečima direktora sada manje zaraženih radnika nego što ih je bilo početkom decembra.

Poslednji podaci kojima raspolaže direktor Opšte bolnice u Aleksincu Goran Vidić pokazuju da je 10 radnika zaraženo virusom korona, od čega su 2 lekara, 7 medicinskih sestara i 1 nemedicinski radnik, a šestoro je u izolaciji zbog kontakta.

Zato što je sada manje zaraženih nego što je to bio slučaj početkom decembra kada je upozoravao da su zaposleni bili na ivici snage, Vidić kaže da se situacija sa kadrovima u Bolnici popravlja.

U jednom trenutku ih je bilo 24 pozitivnih - kaže Vidić.

Na sajtu Opštine Aleksinac objavljeno je da su juče bila 32 građana sa pozitivnim nalazom na virus korona, od 121 testiranog.

Prema izveštajima Opšte bolnice i Doma zdravlja, u periodu od 14. do 21. decembra testiran je 691 pacijent od kojih je 149 pozitivno - rečeno je na sednici Štaba.

Na sednici je odlučeno da se ne naplaćuju usluge roditeljima čija deca nisu išla u Predškolsku ustanovu "Lane", u periodu kada su bile zatvorene određene jaslene i vaspitne grupe zbog epidemiološke situacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: