Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 31. 3. 2011.

| Društvo

Prosvetari privremeno prekidaju štrajk

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
foto: UrbaNS, skyscrapercity.com

Niš - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije privremeno će obustaviti štrajk od 1. aprila. Dva aneksa bi trebalo da se usvoje od 20. do 30. aprila, pa će se 20. aprila znati da li se štrajk nastavlja. 

Kako navode u Uniji to je njihov "znak dobre volje i podrške sporazumu koji će ovih dana biti potpisan sa Vladom“. U sindikatu kažu da prihvataju sporazum sa Vladom.

- Očekujemo da budu razjašnjene nedoumice u vezi sa rešavanjem protivzakonitog umanjenja februarskih plata i predstojećeg aneksa sporazuma kojim bi trebalo da se precizira cena rada - rekao je Leonardo Erdelji, predsednik Unije. 

U Uniji navode da đaci neće biti oštećeni štrajkom i da ih neće terati da časove nadoknađuju subotom ili nedeljom ili da će im se produžiti školsku godinu.

- Očekujemo i imamo indicije da će Sporazum biti potpisan u petak. Prema sporazumu, martovske plate neće biti umanjene, ali moramo naći mehanizam da se i isplata februarskih zarada vrati u zakonske okvire, kako bi izbegli sudske sporove - daodao je Erdelji.

GSPRS „Nezavisnost“ i Sindikat radnika u prosveti Srbije tek će odlučiti o ponudi Vlade.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav

    14:04 // 31. 3. 2011.

    Gospodo iz Unije izgleda po onoj carsijskoj , da otrcimo jos neki krug da ne ispadnemo laka roba, i da usicarimo jos nekog clana sa srane, a moje clanstvo ispasta jer se izgleda sve vratilo na prvobitni dogovor, ko ce sada snositi posledice "NEPROMISLJENIH " poteza vrha clanstva.
    Izgleda da ste prihvatili prvobitni dogovor, ako nije tako onda obelodanite sporazum koji ste podpisali, da vidimo ko je u pravu.

  • Tasha

    11:51 // 31. 3. 2011.

    "...đaci neće biti oštećeni štrajkom i da ih neće terati da časove nadoknađuju subotom ili nedeljom ili da će im se produžiti školsku godinu."

    Ovo je najgluplja izjava koju sam cula. Ili ce biti osteceni strajkom, ili ce se nadoknadjivati. Ne moze ni jedno ni drugo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: