Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 21. 3. 2022.

Prosvetari protestuju - skraćeni časovi u 38 niških škola

skola skolske klupe ucionica KOSTA Skraćeni časovi na 30 minuta; Ilustracija; Foto: A. Kostić

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika, ali i oni koji podržavaju zahteve za štrajk, nastavljaju protest koji su započeli u petak. Časovi u 38 škola u Nišu skraćeni su na pola sata.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Владета Понош

    11:12 // 21. 3. 2022.

    Ви сте па мЛого нестрпљиви. Да прођу избори, ОН победи, па кад нам свима повећа на Иљадарку еври!

    • Aca

      11:24 // 21. 3. 2022.

      Ponoš samo može da smanji a nikako da da povećanje!

    • Владета Понош

      11:30 // 21. 3. 2022.

      Ацке,
      НЕси ти разумео поЈенту.
      Ја сам мислЕо на твог имењака!
      Сарказам, бате.
      Едукуј се!

  • Opušteno

    11:23 // 21. 3. 2022.

    Strašno i onako malo rade imaju stalno raspuste kakvo povećanje to je neosnovano!

    • Čiča

      11:56 // 21. 3. 2022.

      Ma bre šta će im veća plata kad imaju istu kao i čistačica u Eps-u.... Pa vi što smatrate da imaju dovoljne plate pošaljite svoju decu kod čistačice..

    • Profesor

      11:59 // 21. 3. 2022.

      Besmisleno je objašnjavati individuama koje su jedva završile i osnovnu školu (da ne pričamo o srednjoj) da profesor ima 21 radni dan odmora + praznici kao i svaki drugi radnik po ovom našem zakonu, samo što ne može da ga iskoristi kad mu padne na pamet, nego isključivo preko leta. Raspust je za đake, profesori dolaze redovno na posao tada i obavljaju druge stvari (poput sednica, birokratije, itd.

    • Profesor

      12:04 // 21. 3. 2022.

      Profesor nema fiksno radno vreme, već radi i kod kuće posle časova, radi i vikendom, radili su i za vreme korone od kuće kao i ostali radnici (da li ste ikada pokušali da imate video poziv sa više od dvoje ljudi? E pa profesor ima sa 30 vaše dece za svaki čas), nemaju ugovor za stalno i najčešće rade za novac koji nije dovoljan ni za račune. Ako je to lako, obrazujte i vaspitavajte sami svoju decu

  • Mika

    12:27 // 21. 3. 2022.

    Deca do 4. razreda nose školske torbe teške po 6kg jer je program takav da iz nekih predmeta moraju da nose sve udžbenike. Njihovi učitelji/ce nisu prstom mrdnuli da im nešto olakšaju svojom inicijativom. Koliko se trude toliko su i plaćeni. Možda i preplaćeni.

    • Profesor

      13:15 // 21. 3. 2022.

      Ako je 30hilj.din vama "preplaćeno", idite vi da radite taj posao, da menjate prosvetu i olakšate deci svojom inicijativom. Olakšano im je i previše koliko je obrazovanje degradirano! Prosvetni radnici se daleko više trude nego što vi mislite, da izvedu ljude iz škola, samo ne mašu time narodu nego onim čime su degradirani i poniženi. Za težinu knjiga se slažemo, ali se nažalost, tu prof. ne pita.

  • Nepravda

    13:15 // 21. 3. 2022.

    Nije pošteno da neko radi i za vreme pandemije a da neko već dve godine izmišlja rad od kuće i već dve godine za njih traje veliki raspust, ovi sa fakulteta su tek priča za sebe mislim na asistente oni vide kancelariju jednom u dve nedelje eno ih na Staroj planini hotel je krcat planinare dok radnička klasa jurca ranom zorom na posao neko uživa i krije se pd velom rada od kuće!

  • JA

    16:21 // 21. 3. 2022.

    E PA VIDITE NA OSNOVU KOMENTARA SA KAKVIMA SVE NASTAVNICI I PROFESORI IMAJU KONTAKT. AKO NEKO MISLI DA JE LAKO ZA 30 000 RADITI SVAKODNEVNO SA 25 NEVASPITANE DECE I 5 VASPIZANE NIJE, A NE BI NIKO PRISTAO NI ZA 130 000 DIN. NO JA SAM PRVO ZA JEDINSTVENI PROGRAM I ISTOG IZDAVACA ZA SVE SKOLE U SRBIJI JER I MATURA JE JEDINSTVENA I ISPITI PRILIKOM UPISA,OVAKO SE DAJE MOGU ĆNOST DIREKT.. ZA MANIPUL

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: