Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:52, 1. 9. 2017.

Prosvetari skraćenjem časova samo upozorili, moguć i prekid nastave

klupa Da li će klupe biti bez đaka?; Foto: JV/A. Kostić

Povlačenje Zakona o zaposlenima u javnim službama, koji prosvetari nazivaju nakaradnim, veće plate, jer su im manje od republičkog proseka i ukidanje smanjenja broja odeljenja po školama, jer tako nastavnici ostaju bez posla, glavni su zahtevi prosvetnih radnika koji su održali štrajk upozorenja, a najavljuju i potpunu obustavu radu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Veliki Udarac

    21:47 // 1. 9. 2017.

    Politika je svudaa !!

  • Milutin Sikic

    09:51 // 2. 9. 2017.

    Bravo i nadam se da cete konacno istrajati pa makar skole ne radile 6 meseci jer bolje je da deca izgibe 6 meseci nego buducnost ovim nakaradnim vodjenjem prosvete.

    • Name

      14:25 // 2. 9. 2017.

      Шта браво, што се боре само за своје бедне плате, зашто се не буни и не штрајкује против накардности закона о просвети и осталим... а не само за боље плате, а деца само што не почну да их бију у школама и на часовима.

  • ***

    09:57 // 2. 9. 2017.

    Prosvetari,ili idite do kraja,ili ne mrcvarite vise i sebe i nas .Znate li sta hocete?

  • ivan

    11:57 // 2. 9. 2017.

    Dok su vladali zuti stanje prosvete i drzave nije bilo bolje ,ne valja ni sad .Mene plasi ko ce sledeci da vodi ovu drzavu.

    • Мишкон

      14:04 // 2. 9. 2017.

      Неки још гори. :)

  • Sima

    15:16 // 2. 9. 2017.

    Pa ako nas je svake godine manje za 35 000, normalno je da se smanjuje broj odeljenja. Jos nismo stigli dotle da se gase cele skole ali ima vremena.. Mladi odlaze iz zemlje a ovi koji ostaju nemaju uslova da prave porodice ovde, racunica je jednostavna nazalost.

  • Dejan

    12:23 // 3. 9. 2017.

    Svake godine nas je manje za pedesetak hiljada,ne radjaju se deca,deciji dodatak je 2500 din.po detetu,prosvetni radnici imaju male plate mada drugi imaju jos manje.Vise ne postoji srednja klasa.Nezaposlenost nije u padu vec ljudi odlaze iz zemlje,lazu nas i varaju jos pre nego sto progovore a mi cutimo i trpimo.Sta da napisem jos?
    Nezaoosleni otac dvoje dece direktno sa buvljaka(imam 900 d )!

  • Naissus

    10:19 // 4. 9. 2017.

    Kkako ste krenuli gospodo prosvetari, bolje je da skolu ukinete. Bre, trideset godina se zalite na te plate, kako vas vise nije sramota samih sebe

  • Nislija

    08:50 // 5. 9. 2017.

    Iskreno, mislim da je stvarno mala plata njima, pa oni prime od 40-50hiljada, prosli su toliko skolovanje i fakultete a plata je stvarno mala, pa i ja bih strajkovao!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: