Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 30. 3. 2022.

| Društvo

Prosvetari u Nišu i Vranju najavili proteste u četvrtak, traže bolje uslove za rad i veće plate

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
skolske klupe
Protest u Vranju od 12 sati ispred Gradske biblioteke, u Nišu od 12:30 sati na Trgu Kralja Milana; foto: JV

Za četvrtak, 31. marta, prosvetari u Srbiji najavili su u svim školama skraćivanje časova na 30 minuta i proteste, a neki od zahteva su bolji uslovi rada i veće plate. Na jugu Srbije protesti su za sada najavljeni na niškom Trgu kralja Milana od 12:30 sati i ispred Gradske biblioteke u Vranju od 12 sati.

Prosvetari traže da maksimalni broj učenika u odeljenju bude 24, veće plate i da se odustane od formiranja kombinovanih odeljenja u kojima se spajaju učenici od petog do osmog razreda.

Protest - skup pod nazivom “Zaokruži obrazovanje” u organizaciji USPRS - Sindikata prosvetnih radnika Vranja održaće se 31. 3. Od 12 sati u Ulici Ive Lola Ribara, preko puta zgrade Komiteta. Tema i zahtevi protesta su smanjenje broja učenika u odeljenju, vraćanje dugovanja i povećanje zarade - saopštavaju iz USPRS Vranja.

Protest u Nišu bio je najavljen i za 17. mart, međutim, kako su rekli iz niškog Sindikata prosvetnih radnika, otkazan je zbog malog broja prijavljenih članova sindikata koji su se javili da će izaći na skup, pa je protest pomeren za četvrtak, 31. mart, od 12:30 sati na Trgu.

Osim boljih uslova za rad i zarada, Nišlije su kao problem izdvojile i sve izraženije verbalno, fizičko i elektronsko nasilje u školama i to što Ministarstvo nema dovoljno sluha za njih.

Takođe, za sutra je zakazan i štrajk u svim školama Srbije skraćenjem časova na pola sata, a prosvetari iz Prokuplja su potvrdili da će i oni sutra raditi tako.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    05:48 // 31. 3. 2022.

    Zašto nudite prosvetarima Leoni
    On je ionako napravljen za nepismen narod a oni pismeni ji i vredniji nikad tamo ne bi otisli

    • Zlobnik II

      12:18 // 31. 3. 2022.

      @Aca :Vidiš sinko,to je sve nasledje /legacy/ "našeg druga Tite" tj. isti su nam stomaci...ama,ko ima u glavi - biće mu pun stomak itd.Ko se buni i bori,ima šanse i da se izbori za bolji život i svoj status mâ kakvu kvalifikaciju da ima!Ali , ne ,svi čekaju "tatka" da ih pazi i da ih hrani. Mnogi su i našli "tatka" i ... gladuju pa povremeno dobiju provijant u aVtobusu. A gaće im iscepane !

  • Poltron

    22:30 // 30. 3. 2022.

    Učitelji primaju 70000 i budu sa decom oko tri sata ako budu samo kažu naučite to a njih boli uvo. Za njih je samo leoni i na promaju da rade

  • Milja

    21:26 // 30. 3. 2022.

    Situacija u skolama nikad gora sto se tice finansiranja materijalnih troskova, na sta je grad obavezan. Pod komandom gradonacelnika novac za materijalne troskove skola se izvlaci i negde usmerava, gde ne zna se, za sad!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: