Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 3. 9. 2018.

Prosvetari u Nišu skratili časove: Država nas marginalizuje

skola Skraćeni časovi sledeće nedelje u utorak 11. septembra; Ilustracija; foto: A. Kostić

Sa zahtevom da budu u istoj platnoj grupi kao lekari, prosvetni radnici su sa početkom školske godine započeli štrajk, a kako najavljuju iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, štrajkovaće do kraja septembra po jedan dan u nedelji tako što će nastavu držati 30 minuta. Kako su kazali iz Unije, danas je u prepodnevnoj smeni bilo prosvetara koji su štrajkovali u 29 škola na teritoriji Niša.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Mara

    16:15 // 3. 9. 2018.

    Tim prosvetarima sve je malo.Škole se zatvaraju nema djaka ma sramota

    • M

      20:20 // 3. 9. 2018.

      Ti isti prosvetari provode dnevno sa Vašim detetom više od vas. Uče ga i imaju strpljenja za njegove ispade, manjak koncentracije i povremeno nevaspitanje, pa bi možda sa malo manje besa i snishodljivosti trebalo da im se obraćate. Prosveta je stub jednog društva, a ne starlete po ministarstvima, ponavljači i lopovi.

    • Nina

      20:40 // 3. 9. 2018.

      Kako je to što je dece sve manje i što se škole zatvaraju krivica prosvetnih radnika?

    • Marica i kriv kiŠObran

      09:28 // 4. 9. 2018.

      Vidim da bistro uočavate mnoge društvene pojave

      gospodzo svaka čast

  • mima

    22:14 // 3. 9. 2018.

    unistili nam i skolstvo i zdravstvo - dva bitna stuba svake drzave!!!!!

  • sozontije

    08:47 // 4. 9. 2018.

    Pa izadjite sa zahtevom da su knjige skupe,jer i vi ste roditelji,sklonite automobole iz skolskog dvorista,cisto da pokazete da brinete o deci,uradite nesto i za djake,bicemo vam zahvalni.A,to sto trazite plate i treba,ali trazite i da radite u uslovima dostojnim skola.Smenite partijski postavljene direktore...

  • Nislija

    17:43 // 3. 9. 2018.

    Ja kao diplomirani masinski inzenjer radim u privatnoj firmi 10 sati dnevno, 6 dana u nedelji sa 17 godina radnog iskustva i 10 dana odmora za ne mnogo vecu platu od vase. Koliko ja imam godisnje radnib sati a koliko vi? Trebalo bi da se na godinu dana menjamo sa vama nastavnicima. Posle toga bi ljubili i table i katedre, stolove itd... preterali steeeeee

    • smesno

      16:37 // 4. 9. 2018.

      Ko ti je kriv sto si nula karakter pa ne smes da se pobunis kod gazde? Velika vecina i jeste 0 karakter kao ti, ponasanje na nivou uplasenog misa, zato nam je tako kako nam je u drzavi. Dozvolili smo da polupismeni indijanci vode drzavu i da im pritom niko nista ne zameri, jer, ne daj boze da izgubis tvoj zlatni poso od 200-250 eur plate. Zato tisina tamo.

  • Nišlija Iz Čalija

    07:28 // 4. 9. 2018.

    A kada ni ovim ne postignete ništa, zaključajte katanac na vratima škola! Možda vas neko i sagleda onda. Ne odustajte ovog puta prosvetni radnici!!!

  • pedagog

    12:29 // 4. 9. 2018.

    A sta je sa degradacijom strucnih saradnika?.Pedagogija i psihologija traju po bolonji 5 godina plus master rad od stotinak strana koji se radi najmanje godinu dana. Oni izgleda sluze da bi bili prozivani kao dezurni krivci kad se desi nesto lose, a poznato je da obavljaju u skoli sve poslove od kojih direktori i nastavnici beze Ministre, sram Vas bilo jer ovo i radite da nas medjusobno zavadite!!

  • Maja

    18:46 // 3. 9. 2018.

    Ne slažem se sa prosvetarima. Nije isto fakultet od četri i fakultet od pet ili šest godina. A prosvetari ionako više takoreći, ne uče decu nego roditelji i privatni nastavnici a oni samo verifikuju znanje.

  • roditelj

    09:03 // 4. 9. 2018.

    Sto strajk niste poceli prvog jula,pa otisli svi kod ministra prosvete? Imaliste dva meseca,posto kazete da koristite odmor kao i svi zaposleni,a ne ceo raspust.

  • Maturant

    11:26 // 4. 9. 2018.

    Zanimljivo da nema komentara ili ih ne objavljujete.Očigledno je da nekome ne odgovara šta ostatak naroda kaže.Neka štrajkuju,ali mogli su to da započnu i za vreme raspusta,pa bi se možda nešto i rešilo,a ne da nas svake godine maltretiraju.

    • tuljanu

      16:40 // 4. 9. 2018.

      Kako da strajkuju ako ne rade? I koja bi bila poenta tog strajka?

  • Zoran

    06:43 // 4. 9. 2018.

    Što ne štrajkuju vikendom, za vreme zimskog, uskršnjeg, prolećnog, letnjeg raspusta. Više imaju neradnih nego radnih dana i svakog septembra zezaju našu decu. Lekari bar leče ljude a vi da li ste nešto naučili našu decu

  • Ivan Milovanovic

    08:32 // 4. 9. 2018.

    Platni razred je odredjen odavno, trebalo je tada da protestuju i lobiraju dok se to odredjivalo.

  • Naissus

    18:13 // 4. 9. 2018.

    "Sa zahtevom da budu u istoj platnoj grupi kao lekari ..."

    Pa dobro bre, jel vi radite kao lekari???

    Ne bi trebalo ni da primate platu jer ste pali na prvom ispitu, u startu. Deca iz skole izlaze sve nepismenija i bahatija. Po skolama se biju, puse, piju, drogiraju se pa se cak i oruzjem razracunavaju.

    Cime ih to toliko ucite, gospodo prosvetari, da trazite za sebe vece plate??

  • Smuk

    23:30 // 3. 9. 2018.

    Posle 200 godina , vi primetiste da vas "država" ...marginalizuje !!!???
    Koje li ste čkolje završavali ?
    Ali , dobro je ...za još 200 godine će vi dojde pamet u glavu !
    Mada , kad razmislim , mnoga deca su završili veće škole od vas , pa mi za vas i nije krivo ...žao mi je za mladu decu a vi ste "otpevali" svoje a decu nam ništa ne naučiste ! A , deca pametna pa i sama uče ! K'o i roditelji im

  • PRESABERITE SE

    12:08 // 5. 9. 2018.

    Koliko vam je radno vreme?Ako pripreme racunate u to,onda sedite u skoli ukupno 8 sati,a ne da se"pripremate" kod kuce.Zasto pricate da radite i za vreme raspusta,kada to nije tacno? KOLIKO RADNIH SATI PROVEDETE NA RADNOM MESTU,TJ.U SKOLI I KOLIKO RADNIH DANA IMATE U TOKU GODINE?

  • ČombE

    16:06 // 3. 9. 2018.

    Ne skraćeni nego obustavljeni treba da budu, taman da deca malo odmore glavu od ispiranja mozgova i da odmore kičmu od torbetina. a prosvetarima ako, kada su saglasno dozvolili da škola više ne bude vaspitno obrazovna ustanova nego samo obrazovna ustanova. Mada vidi se po mentalitetu većine koja je na vlasti, kako su ih lepo vaspitali i obrazovali u školi.

  • je li batice

    19:16 // 3. 9. 2018.

    a gde je onaj tekst o debelom brdu ?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: