Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 31. 3. 2018.

| Društvo

Protest “Ne damo niški aerodrom” danas u centru Niša

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
aerodrom
Građani se pobunili protiv predloga Gradskog Veća da se niški aerodrom preda na ruke državi; Foto: A. S.

Nezadovoljni odlukom da se niški aerodrom pokloni Državi, građani su se samoorganizovali i preko društvenih mreža zakazali protest na Trgu kralja Milana danas od 17 sati.

Odluka gradske vlasti da pokloni aerodrom Republici izazvala je mnogo negativnih reakcija i komentara na društvenim mrežama, pa su građani najavili i “živi “ protest pedesetak metara od Gradske kuće, kod “konja”.

Republička vlast želi da uzme Aerodrom Konstantin Veliki za sebe! Gradsko veće usvojilo je “preporuku” Vlade Srbije da Niš prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore Državi. Odakle pravo gradskim čelnicima da našu imovinu besplatno ustupaju državi? Sram vas bilo! Vidimo se kod konja u 17:00! Ponesite pištaljke! - stoji u opisu Fejsbuk grupe.

Anketa
Dosad se Fejsbuk pozivu odazvalo više od 600 građana, a oko 1.500 je navelo da je zainteresovano.

Inače, skup je, navodi se na Fejsbuku, prijavljen policiji.

Podsetimo, bez ikakve naknade, Grad Niš je usvojio "preporuku" Vlade Srbije da ustupi imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore aerodroma "Konstantin Veliki" državi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ds

    19:39 // 8. 4. 2018.

    Neko od Beogradskih moćnika reče da DRZAVA nezna da upravlja aerodromom zato se daje koncesionaru!Zašto onda traže Niski aerodrom!

  • Miodrag

    19:32 // 31. 3. 2018.

    Studenti Niskog univerziteta, imate priliku da konacno i vi nesto kazete i iznesete svoje misljenje o ovom sramnom cinu celnika naseg Grada. U vreme kad sam ja studirao nas glas se i te kako cuo. Otimanjem aerodroma republicka vlast krece u nesto sto se nijednom nisliji nece svideti i vratice nas u zabokrecinu i provincijalizam

  • Realan

    19:07 // 31. 3. 2018.

    Ko iole ne razmislja politicki vec realno i racionalno shvatice da ovaj nas aerodrom od kako je osnovan ne moze da opstane sam pod Gradom. I ovo sto sad leti je uz pomoc drzave Srbije zadnjih godina, i zato daj Boze da ga uzmu uz Beogradski aerodrom i uloze koji milion jer se ovo preduzece zajedno sa Terminalnom zgrada RASPADA. Najadniji uslovi na Balkanu. pogledajte kako izgledaju drugi aeeodromi

    • Kimi

      04:49 // 4. 4. 2018.

      Koji drugi aerodromi?
      Jeste vi možda putovali sa drugih aerodroma?

      Evo ja na primer jesam. Stoji da ovaj naš niški nije ništa posebno i da bi ga trebalo još malo srediti, ali ni u drugim zemljama mali aerodromi ne izgledaju ništa specijalno niti bolje od ovog u Nišu.

      Čime je to država pomogla, da čujemo, zanima me samo crno na belo, to razumete? Bajke me uopšte ne interesuju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: