Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 21. 4. 2018.

| Društvo

Opozicija se pridružuje građanskom protestu na dan posete Vučića Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
protest aerodrom
Niška opozicija će učestvovati u "tupavim protestima" Nišlija koji ne daju aerodrom; foto: Vanja Keser

Zbog svih poniženja “udvoričke lokalne vlasti”, ali i uvreda o “najtupavijim protestima” koje je izrekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako su saopštili niški opozicionari, na dan njegovog dolaska u Niš 25. aprila, pridružiće se velikom građanskom protestu koji organizuje Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”, u 18 sati na Trgu kralja Milana.

Niške opozicione stranke koje najavljuju učešće u protestima su Demokratska stranka, Dveri, Dosta je bilo, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Socijaldemokratska stranka.

U zajedničkom saopštenju niška opozicija navodi da su “bahata i nesposobna naprednjačka vlast i njeni skupštinski sateliti” prethodnih dana građanima predočili svoje “sramne i ponižavajuće namere” - da bez ikakve ozbiljne studije poklone Republici niški aerodrom.

Time je vlast u Nišu svoje partijske interese, kako kažu opozicionari, stavila iznad interesa Nišlija.

Ponižavajućem udvorništvu lokalne vlasti pridružio se i predsednik svih građana Srbije Aleksandar Vučić svojom izjavom na RTS-u o „tupavim protestima“ Nišlija protiv predaje aerodroma. Pogotovu su za Nišlije uvredljive tvrdnje da oni koji protestuju „neće Srbiju u Nišu“ i da će poklanjanje aerodroma Republici biti samo prenos iz „jedne u drugu društvenu svojinu“. Nišlije ne žive u neprijateljskoj državi, gospodine predsedniče! - navode opozicionari.

Nišlije su i dosadašnjim protestima pokazale da ne veruju u “besmislene tvrdnje republičke vlasti” da želi da preuzme aerodrom da bi njime bolje upravljala, podsećaju u saopštenju, a pridružiće se i novim protestima koji će se održati na dan kada Vučić dolazi u Niš da otvori novi pogon fabrike Leoni.

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" je najavila da će protesti biti održani istog dana, ali popodne, jer ne žele da prave "kontramiting" Vučiću.

Niška opozicija najavljuje i protest kada bude zakazana sednica Skupštine na kojoj će se odlučivati o poklanjanju aerodroma, a koja bi prema najavama SNS trebalo da se održi posle prvomajskih praznika.

Najavljujemo i tribinu u Skupštini grada, na koju ćemo pozvati sve niške odbornike i zatražiti od svakog pojedinačno da glasaju protiv poklanjanja niškog aerodroma i pozvati ih na odgovornost pred ovom i svim budućim generacijama Nišlija - dodaju opozicionari.

Podsetimo, nakon izjave predsednika Vučiča da Niš može da zadrži aerodrom, ali da onda "ne traži pare", predsednik svih građana Srbije je proteste Nišlija protiv poklanjanja Aerodroma "Konstantin Veliki" nazvao "tupavim", da bi nedavno u dnevniku javnog servisa pojačao kritike i nazvao ih "najtupavijim", uz opasku da je u sve "umešan i strani faktor".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sye

    08:37 // 23. 4. 2018.

    Miting u 11h, jer u 18h više nema svrhe. Predsednik će već biti nazad u Beogradu

  • pera detlic

    08:11 // 23. 4. 2018.

    Skup nezadovoljnih gradjana, koji sa pravom protestuju, se polako pretvara u stranacki skup. Nisam ni sumnjao. Pa i ta opozicija nije nista bolja od ovih na vlasti.

    • Ivan

      20:50 // 23. 4. 2018.

      Bot definitivno

  • mare

    07:28 // 23. 4. 2018.

    Изађимо и недајмо наше

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: