Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 24. 10. 2012.

| Društvo

Protest TV5 - uživo program iz centra grada

Autor:P.B. i A.S.Izvor:Južne vesti
borba
Program emitovan uživo ispred "Kalče"

U znak protesta zbog isključenja iz kablovskih sistema SBB i Kopernikus, niška "Televizija 5" emitovala program uživo iz centra grada.

Takođe, Nišlije su potpisivale peticije za očuvanje TV5 na više punktova u centru Niša i u parku Svetog Save.

U saopštenju koje je potpisano sa "Kolegijum RTV5", navodi se da je ta medijska kuća "primer sistematskog uništavanja nezavisnih medija u Srbiji od 90-tih godina prošlog veka do danas".

- Teška ekonomska kriza, ali i ignorisanje od strane lokalne samouprave, koja u poslednje tri godine, Radioteleviziji 5 nije dala ni dinara poreskih obveznika, iako se radi o ubedljivo najgledanijoj TV stanici u Nišu, doveli su RTV5 do finansijskog kolapsa - piše u saopštenju.

Posledica toga je, navode u TV5, gubljenje regionalne dozvole. Glavna i odgovorna urednica Slađana Ostojić kaže da je po naređenju Republičke radiodifuzne agencije, TV5 iz kablovskih sistema isključena po hitnom postupku.

- Mi u ovom trenutku želimo da dobijemo kablovsku frekvenciju. Imamo informacije da to nije problem i da RRA nije odbila nijednu televiziju koja je zatražila da dobije dozvolu za emitovanje u kablu. Čekamo da se pozitivno odluči po našem zahtevu i da i dalje nastavimo da objektivno i nepristrasno izveštavamo građane Niša - kaže Ostojićeva.

petica Prvi gost u otvorenom studiju bio je niški pisac Dejan Stojiljković

Prepoznatljivo lice Televizije 5 voditelj Jutarnjeg programa i autor popularne "Promaje" Dragan Žika Stojanović naglašava da RTV5 proživljava najteže trenutke od svog osnivanja od 1994. godine, ali, kako kaže, podrška građana pokazuje da je vredelo raditi.

- Teško da možemo da prebrojimo sva pisma, sve poruke, sva saopštenja koja nam stižu. Ova naša priča iz centra "Borba za peticu" jeste borba za sve nezavisne medije u Srbiji. Pre ili kasnije doći ćemo u situaciju da mediji nemaju argumente u rukama, a ponovo nestaju. Borimo se protiv medijskog mraka u Srbiji - kaže popularni Žika.

Borbu Televizije 5 podržalo je i Društvo novinara Niša, mnoge medijske kuće iz Niša, ali i Beograda. Ipak, kako su Južnim vestima potvrdili i na TV5 njihovu akciju nisu podržale Niška televizija i Belami.

U planu je, ako vreme posluži, da se program iz centra grada, na platou ispred "Kalče" emituje svakog dana do kraja nedelje.

Podsetimo, RRA je nedavno oduzela regionalnu frekvenciju Televiziji 5, nakon čega je signal ove, najstarije niške privatne televizije, isključen iz SBB i Kopernikus kablovskih sistema.

Jedini kablovski operater čiji korisnici i dalje vide TV5 je Jotel.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prevara za 5

    17:52 // 31. 10. 2012.

    Definitivno postaje jasno da će tv5 proglasiti bankrot i da će nakon toga samo promeniti ime dodatkom + na već postojeće ime ili sl.Nišlijama su novinari potureni u smislu dobijanja podrške kao i potpisivanja dobro organizovane peticije baš iz razloga dobijanja nove dozvole za emitovanje i u cilju izbegavanja vlasnika da plate dug od 40 miliona.Eto vam građani vaše objektivne i nezavisne televizije.A nakon toga ćete opet da slušate sve najbolje o Banetu kao i do sada.

  • snimatelj

    11:39 // 28. 10. 2012.

    Da li stvarno niko ne zna zbog cega je propala tv 5? Nije propala ni zbog beogradizacije, niti zbog politike, propala je zbog rukovodstva koje je godinama imalo nenormalne plate koje su bile izmedju 200 pa cak i do 500 000. te iste zvezde koje sada pokusavaju da podignu tv5 su takodje primale velike plate i normalno je da sada ne mogu da podnesu da toga vise nema. ovi voditelji koji su sada na ulici imali su jos pre 5 godina plate po 180 000 hiljada sto je najgore njih ce grad opet da zaposli. Gledajte uskoro nova lica na NTV, a radnici koji su podigli tv5 verovatno na ulicu

  • Cana

    12:29 // 25. 10. 2012.

    Posle palme i spc i tv5 zloupotrebljava decu u politicke i licne svrhe. Nametnuli ih onde ispred kalce sa transparentima, treba ih tuziti zbog toga.
    A osim te dece i voditelja onde nema mladjih ispod 60 godina kao i u njihovim anketama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: