Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 7. 9. 2019.

| Društvo

Protest građana Sinđelićevog trga - nećemo javnu garažu, već zelenilo

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Protest parking foto JV-J. A.
Ne žele više mesta za parkiranje i traže zelenilo; foto: JV-J. A.

Postojeći parking na Sinđelićevom trgu dovoljno zagađuje životnu sredinu, smatraju stanovnici okolnih zgrada, te su zato protestovali i traže da se na tom mestu ne gradi javna garaža, što gradska vlast već mesecima najavljuje. Žele zelenilo i park, a ne dodatna mesta za parkiranje automobila.

Protest parking5 foto JV-J. A. Imali su i poruke za gradsku vlast; foto: JV-J. A. Oko mesta na kome se svakodnevno parkira oko 40 automobila ima nekoliko zgrada i soliter, u kome živi veliki broj Nišlija, a procene stanovnika ovog kraja su da ih ima više od 1.000. U blizini je i vrtić. Svi oni su, ističu, svakodnevno ugroženi zbog izduvnih gasova automobila.

Nekolicina njih danas se okupila na parkingu sa transparentima: "Vlast ne treba da ugrožava zdravlje stanovnika", "Hoćemo zelenilo, drveće, a ne javnu garažu", "Potreban nam je čist vazduh, a ne dodatni otrovni gasovi". Protestovali su i nastaviće i ubuduće, kažu, zbog najave gradske vlasti da parking na Sinđelićevom trgu postane javna garaža. Protest parking4 foto JV-J. A. Postojeći parking dovoljno zagađuje; foto: JV-J. A.

Mi smo ovu vlast birali da nam bude dobro, a ne da nam bude loše. Izgradnjom garaže nama će život da se promeni 100 % - ističe Danka Popović.

Napominju da to što žive u centru grada, gde je zagađenje svakako veliko, ne znači da treba da im se ugrozi zdravlje još više, kao i da ima drugih lokacija oko centra grada gde ne živi toliko ljudi. Protest parking3 foto JV-J. A. Žele park i drveće; foto: JV-J. A.

Nas je ovo potpuno iznenadilo, jer je gustina stanova ovde prilično velika, ima veliki broj zgrada u okolini, i ni sada nemamo dovoljno zelenila ni kiseonika, a biće ga znatno manje ili će nestati izgradnjom garaže - napominje Višnja Dejanović. Protest parking2 foto JV-J. A. Veliki broj stanovnika, kažu, ugrožen je zbog izduvnih gasova automobila; foto: JV-J. A.

Zbog pripremnih radova koje su primetili ovih dana, napominju da će masovno protestovati protiv proširenja postojećeg parkinga, odnosno izgradnje montažne garaže, jer dodatno zagađenje vazduha ne žele u svom komšiluku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban Kostić

    11:00 // 10. 9. 2019.

    Svaki gost kada poseti Niš iskreno kaže da je "od poslednjeg dolaska Niš postao mnogo ružniji".
    Parkovi,javne zelene površine u očajnom stanju.Kej od grčkog konzulata do
    mosta u Medoševcu zarasao u korov i kamen se ne vidi,a uzet kredit od Sv.banke 8,5 mil eura(Srbija vode),pre dve godine.Nesposobni,lenji i lični interesi=vlast. Svi nas lažu na TV,kao da ne idemo gradom.Đubre i žuta
    trava svuda

  • BATA

    12:32 // 9. 9. 2019.

    Niko nije,mislim,protiv garaza u centru,potrebne su ako su u cilju regulisanja saobracaja ali ne graditi tako nesto ljudima pod prozor,da im auspuh udje u sobu.Neka zrtvuju neki prostor i tamo gde su udzarice,stara streljana i sl prostor.Neka pretvore podzemni koji je u pesackoj zoni u podzemnu garazu zato sto smo mi jedini grad koji ispod pesacke zone ima podzemnu pesacku zonu (stepenice ne rade)

  • mstefanovic

    21:37 // 8. 9. 2019.

    To se rešava garažom sa podzemnim i nadzemnin delom sa ZEELENIM KROVOM, vrlo prosto, ali je izvodjenje radova skuplje. Kraj priče, dve muve jednim udarcem!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: