Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:48, 30. 9. 2022.

| Društvo

Protest građana u Brzom Brodu: U pat poziciji smo, ali ćemo zaustaviti izgradnju dalekovoda

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
protest brzi brod
Ne odustaju od zahteva; foto: T. T.

Sa istim parolama i zahtevima, ali novom simboličnom maketom dalekovoda na kojoj je ispisano "Kude baš u Brzi Brod?" i uz patriotske pesme veliki broj meštana i danas je blokirao Bulevar cara Konstantina na jedan sat. Veruju da gradska vlast čeka da se meštani obeshrabre i odustanu, jer nema reakcija nadležnih, ali im poručuju da će istrajati u svojoj borbi.

Brojne građane Brzog Broda peti put po redu okupila je ista ideja od koje ne odustaju, a to je da se umesto nadzemnih grade podzemni dalekovodi. Na čelu kolone i ovog puta bila su deca sa transparentima, a dve kolone meštana koji su blokirali obe trake Bulevara cara Konstantina, pratila je i simbolična maketa dalekovoda. protest brzi brod.3 Kude baš u Brzi Brod?; foto: T. T.

Građanin koji se obratio okupljenima poručio je da će i dalje mirno protestvovati, kako bi pokazali da je reč o kulturnim porodičnim ljudima koji se bore za bolji život dece, s obzirom da je još 2014. godine usvojen plan da dalekovod ide preko prostora na kom je sada igralište.

Prebacuju nam da želimo incidente, fizičke obračune što nije istina. I dalje ćemo braniti naše naselje, našu crkvu, terene, ceo kompleks pored reke. Tu smo se kupali, tu smo živeli ceo život i tražimo samo malo da se izmeni taj projekat u tom delu naselja - poručio je građanin Brzog Broda.

brzi brod protest Naredni protest i sledeće nedelje; foto: T. T.Jedan od meštana rekao je su građani Brzog Broda trenutno u pat poziciji jer su radovi zasada stali, ali krajnji cilj nije postignut. Trenutnu situaciju opisuje i kao partiju šaha koju su spremni da igraju na duže staze.

Mislimo da oni očekuju da se ova energija ljudi smiri i spusti na niži nivo, ali narod je veoma uznemiren zbog ovoga. Ovo nije jedna brzopotezna partija šaha, ovo je duga partija i mi smo spremni da ovo potraje i na svaki njihov potez mi imamo spreman kontra potez - poručio je meštanin.

Policija je obezbeđivala skup i nije bilo incidenata, a demonstranti poručuju da će i naredne nedelje 9. oktobra organizovati protest.

Podsetimo, prvi protest je bio u nedelju, 11. septembra, kada se okupilo oko 2.000 građana i od tada se blokade puta organizuju svake nedelje.

Takođe, u međuvremenu, iz Elektromreže Srbije saopštili su da su stanari fizički sprečili radnike da grade dalekovode, što su oni demantovali. Kasnije su zatrpali rupu iskopanu za dalekovod i postavili krst.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bulevarac OG

    11:48 // 2. 10. 2022.

    Gde su sada policajci u civilu da snimaju i pisu kazne za stajanje na kolovozu kao sto su svakodnevno radli na protestima kod Delte? Naravno ovo su njihovi pa jos ne znaju sta da rade.

  • Nikola Stosic

    16:04 // 1. 10. 2022.

    ovi ne zasluzuju da budu u ovim novinama neka se obrate svoj stranci sns

  • Zika

    14:59 // 1. 10. 2022.

    Da li ste culi za serpe i pistaljke. Za pocetak svi, ceo grad od 20h.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: