Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:54, 14. 7. 2022.

| Društvo

Protest i peticija stanara Vojvode Putnika, gradonačelnica kaže "svi smo se malo razmazili"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
protest ulica
Drugi dan protesta; foto: T. T.

Oko 50 meštana okupljenih na današnjem protestu pokrenulo je peticiju kojom traže nastavak radova na rekonstrukciji Ulice Vojvode Putnika, redovno snabdevanje vodom i strujom, kao i naknadu štete privrednicima u toj ulici. Iz Grada i Opštine kažu da je rekonstrukcija ulice obustavljena zbog trafo-stanice i bandera koje treba da ukloni “Novi Niš” uz saglasnost EPS-a.

Iako je dan ranije predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković, najavio meštanima svoj dolazak na današnje okupljanje, to se nije desilo, a umesto toga imali su sastanak. Po rečima stanara, Vučković je dao predlog kako da se reše prašine, ogradio se od EPS-a i rekao da upravo od njih zavisi kada će ulica biti gotova. protest ulica2 Peticijom izneli zahteve; foto: T. T.

Dao je predlog da cisterna sa vodom prolazi dva puta dnevno i kvasi ulicu, kao i da policija potpuno zatvori ulicu da automobili ne bi dizali prašinu. Kada će da bude gotovo, ne zna, jer EPS treba da izmesti trafo-stanicu, bandere pa tek onda da se nastave radovi - kaže predstavnica stanara.

Da pored EPS-a, najviše od “Novog Niša” zavisi brzina radova rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski koja na žalbe građana, jer se radovi sporo odvijaju, kaže da "smo se svi malo razmazili” i da će radovi biti nastavljeni kada se uklone kompletni kablovi i izgradi nova trafo-stanica, što je obaveza “Novog Niša”. protest ulica3 Traže naknadu troškova; foto: T. T.

To nije moglo da se uradi pre nego što se ulica raskopa pre nego što se kablovi izvuku i pre nego što se trafo-stanica fizički ukloni. Radnici koji rade asfaltiranje sada nemaju posla, sada posla ima “Novi Niš”, firma koja je angažovana da izmesti kablove i napravi novu trafo-stanicu u saradnji sa EPS-om - rekla je Sotirovski.

Ona je zamolila građane za strpljenje, a nezadovoljni stanari su na to odgovorili zahtevima i peticijom, jer dosadašnje radove smatraju neprihvatljivim, zbog štete koju trpe stanovnici Bubnja, ali i ostalih delova grada.

U peticiji traže postavljanje obavezne gradilišne table, nastavak izvođenja radova, uličnu rasvetu, kontinuirano snabdevanje vodom i strujom, bezbedan pešački saobraćaj i prilaz kućama, kao i naknadu štete svim privrednicima u ulici.

Stanari su ponovo podsetili na sve probleme sa kojima se susreću od kada je počela rekonstrukcija ulice i pozivaju gradsku vlast, investitora i izvođača radova da odgovorno i na zakonit način pristupe poslu koji su započeli 30. maja.

Dodaju i da će nastaviti da se okupljaju sve dok radovi ne budu završeni, a peticiju će već sutra predati Gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    14:49 // 17. 7. 2022.

    Sta li ces templarka sa "razmazenim gradjanima"kad dodje zima...na top listi najgorih gradonacelnika ubedljivo vodis...proci ce mandat,pa probaj da prosetas ulicama Nisa(neasfaltiranim) i rupama koje su gore nego posle bombardovanja...

  • Eeee

    09:04 // 17. 7. 2022.

    Eeee tugo... sa Niš je Ende a I sa Srbistanom.

  • Peki

    02:43 // 16. 7. 2022.

    Vrhunac bezobrazluka, rade jednu ulicu preko tri meseca bez ikakvog plana i još gradjani ,,razmaženi,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: