Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 18. 9. 2021.

| Društvo

Protest ispred niškog Suda: Porodica nastradale devojke kod Bulevarske pijace traži sudski epilog i maksimalnu kaznu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
241443822_3013414925597328_4865454913960947047_n
"Pravda za Jovanu"; foto: T. T.

Da 20-godišnji vozač M. G. iz Niša koji je optužen da je 21. novembra prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala 25-godišnja J. P. iz Vladičinog Hana, ne sme da bude u kućnom pritvoru, kao i da mu bude određena kazna od 12 godina zatvora, poručili su sa protesta ispred Palate pravde, koji je organizovala prorodica nastradale devojke. Ukoliko vozač ne dobije adekvatnu kaznu, kako su rekli, nastaviće da pravdu traže na ulici.

Posle 10 meseci u zatvorskoj jedinici u pritvoru, pre nedelju dana je Viši sud odlučio da optuženi vozač pređe u kućni pritvor uz elektronski nadzor, pa zbog takve odluke i suđenja koje se odužilo, porodica nastradale devojke organizovala je protest. 241359328_1015385672640248_3492519927305587053_n Okupljeni blokirali saobraćaj kod Suda; foto: T. T.

Kako je naveo brat nastradale devojke, pored niza prekršaja, vozač ni posle skoro godinu dana od nesreće nije osuđen.

Pored svega toga, slučaj se i dalje odugovlači i plus je on pušten da se brani iz kućnog pritvora sa nanogicom i mi se pitamo koliko treba da čekamo da dobijemo pravdu i da li će to uopšte da bude odgovarajuća kazna za ovakav zločin. Ne znamo šta da očekujemo, s obzirom da je pušten na kućni pritvor i zbog toga smo rešili da se podignemo na noge, da pozovemo narod - naveo je on.

Pored porodice, na protestu se okupio veći broj građana i prijatelja koji traže "Pravdu za Jovanu". Neki od natpisa na transparentima bili su i "sa slobode neka se brani, kaznu da izdržava u zatvoru", "nagrada za ubistvo kućni pritvor?" Tatjana, koga vi štitite - optužene ili ubicu?".

241410193_579053476606001_5699984514490212966_n Transparenti sa protesta; foto: T. T. Zato što ne mogu, kako je navela porodica, da dobiju pravdu u pravosuđu, sada su izašli na ulicu da se za nju bore. Adekvatna kazna za vozača koji je izazvao nesreću bi, kažu, bila 12 godina zatvora.

Ja računam da ubice ne smeju da budu puštene na kućni pritvor, jer ovo nije nesrećni slučaj koji može svakom da se desi. S obzirom da ima niz prekršaja, adekvatna kazna posle svega toga je 12 godina po meni, mada je i to premalo, ali smatram da Zakon treba da se promeni, da početna kazna bude 12 godina, sada je maksimalna kazna 12 godina, jer ako ovako nastavljaju da se kažnjavaju nesavesni vozači sa takvim minimalnim kaznama, ovakvi slučajevi će se češće dešavati - dodaje brat.

Ako Sud ne odredi adekvatnu kaznu, ističe da će nastaviti sa protestima. Nakon obraćanja, okupljeni su na neko vreme blokirali saobraćaj kod niškog Suda.

Podsetimo, članovi porodice i prijatelji nastradale devojke reagovali su i nakon same nesreće, iskazivali nepoverenje, jer su čekali na privođenje vozača. Priveden je dve nedelje nakon nesreće.

Suđenje za ovu nesreću počelo je u julu ove godine, osam meseci od nesreće. Na prvom ročištu tužilac je naveo da je M. G. nesreću izazvao tako što je prošao kroz crveno, velikom brzinom i u alkoholisanom stanju. U optužnici piše da je vozio 101 km na sat i imao 1,38 promila alkohola u krvi.

Sledeće ročište je zakazano za 30. septembar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Hepek

    17:52 // 25. 9. 2021.

    Moze nanogica ali da se ne racuna u kaznu ( u ovakvim slucajevima ) . Advokat ovog klinca ce odugovlaciti sudjenje 2,3 mozda i 4 god . osudice ga na 7 , dobice trecinu i eto njega slobodnog . Verovatno ce prvo vece " slobode " izaci u grad sa drustvom na picence a savesni roditelji dace mu kljuc od auta da se ne bi vracao pesaka ili platio taksi .

  • qgo

    15:40 // 20. 9. 2021.

    Zivela smrtna kazna!

  • Pitam se pitam

    09:32 // 20. 9. 2021.

    Da li bi sudija makar na sekundu pomislio na nanogici kad bi mu neko od bližih bio zgažen na ulici, smrvljen kao mačka, ne daj Bože...?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: