Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 12. 6. 2013.

| Društvo

Protest malih akcionara Nisala

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nisal-protest.jpg
Protest malih akcionara Nisala ispred Osnovnog suda

Prošlo je tačno deset godina od privatizacije niškog Nisala, akcionari kažu da je sve urađeno bespravno, ništa nije krenulo na bolje, a za to nikog nije briga.

Zoran Đorđević iz Kluba malih akcionara kaže da su njihovi zahtevi jasni - otpočeti sa preispitivanjem privatizacije niškog preduzeća koje je na tenderu 2003. kupio “Domal inžinjering”.

- Obraćali smo se i Savetu za borbu protiv korupcije i svim bivšim premijerima i ministrima, svim nadležnim institucijama, a niko do današnjeg dana ništa nije preduzeo - kaže Đorđević.

On naglašava da je tenderska komisija na otvaranju ponuda 12. juna 2003. godine zaključila da kupac ispunjava uslove iako je, kako kaže, imao samo 3.768 evra što je proverljivo prema kreditnom bonitetu.

protest Akcionari odlučni u svojim namerama- Javni poziv je tražio nešto drugo. Kupac je morao da ima milion evra kapitala i dva miliona godišnji obrt kapitala. Iako kupac nije ispunjavao uslove ipak je Agencija za privatizaciju prihvatila njegovu ponudu, a tadašnji direktor Agencije, a kasnije premijer Mirko Cvetković dao je saglasnost za prodaju - objašnjava Đorđević.

Ipak, kako kaže, aktuelna policijska garnitura u Nišu obećala je da će “odraditi svoj posao kako treba”. Njima su mali akcionari Nisala predali svu dokumentaciju, ali za dokazivanje pravde, kaže Đorđević, neophodne su promene i u niškom Osnovnom sudu, gde je danas i održan proest.

protest - Ovo je kuća nepravde, a ne kuća pravde i oni rade u ime naloga, a ne u ime naroda. Unutra je veliki broj zaštitnika kriminalaca i ovde ćemo se češće okupljati u narednom periodu. Mora doći do određenih promena u tužilaštvu - naglašava Đorđević.

Mali akcionari su poslalii zahtev premijeru Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Aleksandru Vučiću za hitnu smenu svih “koji su podržavali kriminalni rad tajkuna i preduzeće vredno preko 61 milion evra prodali za svega 325.000 evra”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • komerc

    08:43 // 13. 6. 2013.

    Pre svega NISSAL, a ne Nisal.
    A garantovano nema nista od akcija. Sav novac od proizvodnje i prodaje nadmeni vlasnici su strpali u svoje dzepove, kozne garniture, djakuzije, luksuz i provod.

  • Mitar

    23:56 // 12. 6. 2013.

    Sve śto Zoran Đorđević govori o ovom slučaju je potpuna izmišljotina i podmetačina osvetoljubive osobe. Policija i nadležni inspektorati vrlo lako mogu utvrditi šta je istina.

    • bivsi radnik-"samoupravljac"

      15:02 // 13. 6. 2013.

      @Mitre, policija i inspektorati da su hteli i da mogu, odavno bi rekli istinu. Pretpostavljam da se ti razumes u rad Nissala isto koliko i Mitar Miric!

    • Goran

      20:08 // 13. 6. 2013.

      Pa dobro, druže samoupravljaču, reci nam ti šta je to što policija i inspekcija ne smeju da kažu. Iz ovog teksta se ne vidi šta se stavlja na teret novom rukovodstvu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: