Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 6. 8. 2013.

| Društvo

Protest novinara zbog incidenta u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
belami-obezbeđenje.jpg
Rasprava sa radnikom obezbeđenja. Dragan Stanković (desno) foto: Belami

Nakon odluke gradonačelnika Niša Zorana Perišića da ne dozvoli ekipi RTV “Belami” da uživo prenosi njegovu konferenciju za medije reagovala su novinarska udruženja.

NUNS je osudio “skandaloznu odluku” gradonačelnika da ne dozvoli prenos, a kasnije i izbacivanje ekipe ove televizije iz Gradske kuće. Sa druge strane UNS zahteva od gradskih vlasti i obezbeđenja Gradske kuće Niša da omogući nesmetan rad i izveštavanje novinara.

Podsetimo, juče je ekipa RTV “Belami” pokušala da iz Gradske kuće uživo prenosi ranije najavljenu vanrednu konferenciju za štampu, ali im je gradonačelnik taj prenos zabranio.

perisic Zoran Perišič, arhivska fotografija- Zaista ne smatram da bi ova konferencija trebalo da ide uživo, da izveštavamo poput sednica Skupštine ili nekih drugih manifestacija. Nije fudbalska utakmica nije ništa što bi zahtevalo direktan prenos. Nisam dobio nikakav dopis, u zvaničnoj formi, nisam imao na šta da odgovorim, imao sam samo vašu želju da ovo prenosite direktno - obrazložio je Perišić.

Novinar i urednik Belamija Dragan Stanković koji je bio sa ekipom kojoj je zabranjeno snimanje, dan posle ovog nemilog događaja ne želi da komentariše odluku gradonačelnika Perišića, ali ističe da je ponašanje radnika obezbeđenja bilo neprihvatljivo.

- Građani Niša imaju pravo da blagovremeno budu informisani što je propisano i Ustavom i zakonima. Pre svega je neprihvatljivo postupanje obezbeđenja i nadao sam se da je prošlo vreme kada su privatna obezbeđenja lomila kamere novinarima, međutim izgleda da nije tako - kaže Stanković.

Kao što se vidi na snimcima koji su emitovani na TV "Belami", nakon odluke o zabrani prenosa uživo radnik obezbeđenja je sprečavao ekipu da snima. U više navrata ih je izbacivao iz Gradske kuće, a pri tom je i pretnji snimatelju da će mu polomiti kameru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • posnatrac

    09:57 // 7. 8. 2013.

    Ne dirajte nam gradonacelnika, indisponiran je u poslednje vreme. Problemi samo tako, zena, dete .....

  • gradjanin

    09:13 // 7. 8. 2013.

    Ma ugasite i belami, ostavite samo vase glasilo NTV i one bele medvede za koje je Ekrem profesor !!!

  • Dejan

    09:02 // 7. 8. 2013.

    Pa kako čovek da pusti snimatelje dok čita svoje mišljenje koje je dobio iz Beograda. Drugo,to oduzima dragoceno vreme koje Perišić koristi za tvitovanje u radno vreme.Uspešno ne radi svoj posao !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: