Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 16. 10. 2015.

| Društvo

Protest prosvetara zbog nepoštovanja dogovora

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
strajk-skole.jpg
Protest zbog nepoštovanja dogovora

Odluku 4 reprezentativna sindikata obrazovanja da prosvetari 28. oktobra ne održe prvi čas u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni i tako skrenu pažnju da Vlada nije ispoštovala postignute dogovore ispoštovaće i niški prosvetari, kažu u Uniji sindikata prosvetnih radnika u Nišu.

Kako objašnjava predsednica ovog sindikata u Nišu Mirjana Živić Todorović, ovo nije štrajk, već protest upozorenja zbog nerealizovanih tačaka koje su sa Ministarstvom prosvete potpisane na okončanju petomesečnog štrajka u aprilu ove godine. 

Rok za uvođenje platnih razreda je prema dogovoru bio do kraja godine. Oni nisu ni počeli sa izradom, izvesno je da ih neće ni biti jer je to obiman posao da bi bio završen za dva meseca - kaže Živić Todorovićeva.

Pita i zašto se čeka poslednji trenutak za ispunjenje drugog obećanja, a to je isplata jednokratne pomoći zaposlenima u obrazovanju

Podsetimo, štrajk prosvetnih radnika počeo je skraćenjem časova 17. novembra prošle godine sa zahtevima da prosvetari budu izuzeti od smanjenja plata u javnom sektoru, da se potpiše Poseban kolektivni ugovor i donese novi Zakon o obrazovanju.

Najduži štrajk u istoriji srpske prosvete bio je okončan posle 5 meseci uz potpisan sporazum, ali njegoe tačke, tvrde prosvetari, nisu ispoštovane. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cica

    05:15 // 18. 10. 2015.

    Ili idite do kraja,ili prestanite vise.

  • goca

    13:23 // 17. 10. 2015.

    Kvalitet obrazovanja u Srbiji je nula. Samo teraju decu da bubaju. To što nauče nigde ne mogu da primene. Boli ih uvo da nekom nešto objasne.

    • strajk?

      14:41 // 17. 10. 2015.

      Pa odakle onda-izmedju ostalog i iz Nisa-tolike medalje iz matematike,fizike,hemije...Ko hoce moze da nauci i primeni u bilo kom sistemu.E, sad,druga je prica sto deca kad odrastu-odlaze a oni koji ostanu-paralelno idu u politiku i postaju sve gluplji.A sto se tice strajka-trebalo bi zbog slicnih zahteva da strajkuju i zdravstvo,vojska,policija,sudstvo ako izuzmemo korupciju,mito... kod istih.

  • roditelj

    07:12 // 17. 10. 2015.

    Gledajuci uciteljicu mog deteta,bolje i ne zasluzuju.Podrzavao sam strajk i opravdavao prosvetare,ali OCISTITE SOPSTVENE REDOVE od neradnika.Zbog njih su ljudi gnevni i osudjuju vas.To je ono sto vidimo mi jer vas rad je prepoznatljiv na nasoj deci.Vratite dostojanstvo profesiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: