Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:16, 29. 12. 2023.

| Društvo

“Protest protiv krađe izbora” sutra i prekosutra u Pirotu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
pirot znak
Protesti sutra i prekosutra u Pirotu; foto: Lj. F.

Nakon što je Viši sud u Pirotu doneo zvaničnu presudu i zbog nedostatka dokaza odbio žalbu kolacije “Pirot protiv nasilja” kojom su tražili poništavanje lokalnih izbora zbog nedostatka 200 glasačkih listića, u subotu, 30.decembra od 18 sati i nedelju, 31. decembra od 12 sati najavljeni su protesti ispred Gradske uprave u kojoj je GIK zasedao.

Žalba da nedostatak 200 glasačkih listića može da stvori verovatnoću da su ti listići upotrebljeni za pravljenje takozvanog “bugarskog voza” nije osnovana, piše u presudi Višeg suda u Pirotu. Takođe, navode da u prilozima uz žalbu nije dostavljen nijedan dokaz koji bi ukazao da je došlo do krađe glasova.

Zbog toga lideri stranaka i udruženja građanja okupljenih oko koalicije “Pirot protiv nasljia” doneli odluku o organizaciji protesta koji su nazvali “Protest protiv krađe izbora” ispred zgrade Gradske uprave gde je zasedao GIK.

Da 200 glasačkih listića nedostaje utvrđeno je na sednici GIK-a 14. decembra, na kojoj je i odlučeno da se listići preraspodele po biračkim mestima.

Podsetimo, na lokalnim izborima u Pirotu najviše glasova osvojila je lista Srpske napredne stranke - više od 50%. Odličan rezultat osvojila je i ujedinjena opoziciona koalicija “Pirot protiv nasilja” koja ima oko 35% glasova birača, a u lokalni parlament ući će i preostale dve liste - Socijalistička partija Srbije i koalicija POKS - Zavetnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gedza gegula

    08:27 // 31. 12. 2023.

    Pirocanci sedite kuci ne izazivajte sudbinu ovi placenici mogu da vam naprave problem ne slusajte beeeeeogradjane

  • Niški Piroćanac

    09:20 // 30. 12. 2023.

    Piroćanci, alal vera! To je mera, alal vera! (ko u staroj TV reklami). Bravos.

  • Dragan

    21:38 // 29. 12. 2023.

    Kako rece prvorodjeni,izbori se ponistavaju za jedan ukraden glas...a ovde nestade 200 i nema razloga za ponistavanje...ma divota,Racuni za struju stigli posle izbora9uvecani),a skuplje grejanje u pirotu 9%...bravo,a u Nisu sve potaman,cveta cvece,svi mrtvi ladni se povukli u svoja sela...bravo za PIROT.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: