Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 6. 3. 2014.

| Društvo

Protest protiv nasilja u centru Niša 4. put

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
masovni-protest.jpg
Prvi protest protiv nasilja, održan 15. februara, bio je najmasovniji (foto: Vanja Keser)

Nišlije koje pružaju podršku porodici i prijateljima ubijenog studenta Vuka Stoiljkovića, u subotu, 8. marta, ponovo će se okupiti na Trgu kralja Milana i održati mirni protest protiv nasilja.

Kako je najavljeno, šetnjom do Policijske uprave i suda, kao i na prethodnim protestima, okupljeni će nadležnima poslati poruku da umešani u ovo ubistvo "moraju biti privedeni pravdi i zakonu". protest Porukama na transparentima traže odgovornost nadležnih (foto: Vanja Keser)

Poziv na događaj "Za Vuka, za pravdu, za bezbednost svih nas" objavljen je na Fejsbuk strani "Budimo Vukove oči i uši. Nek ti je večna slava. Vuk Stoiljković 1992 - 2014" koju prati skoro 42.000 ljudi.

- Neki već pričaju kako je glupo i besmisleno što se okupljamo, ali barem nekima to veoma znači i vide da je neko uz njih kada im je najteže - piše u pozivu.

Na jednom od prethodnih protesta, koji su otpočeli kao kulminacija spontanih okupljanja građana u Parku svetog Save, nedaleko od mesta gde je Vuk ubijen, učestvovao je i zaštitnik građana Saša Janković.

Prvi i najmasovniji protest održan je 15. februara.


Pokrenuta i peticija protiv nasilja

Slučaj ovog ubistva bio je povod i za pokretanje "online" peticije "protiv nasilja na niškim ulicama".

- Potpisivanjem ove peticije želimo da skrenemo pažnju na sve veće nasilje koje nas okružuje, na one koji smatraju da imaju pravo da nekom tek tako oduzmu život, na one koji nose oružje, na sudstvo i tužilaštvo koji ne kažnjavaju nasilnike, već ih puštaju na slobodu, na policiju koja nas ne štiti od nasilja - piše u pozivu građanima da potpišu ovu peticiju.

U tom tekstu se od države zahteva "da radi svoj posao". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Avramovic

    18:25 // 7. 3. 2014.

    I nista se nece, nazalost, postici. Evo citam da je onaj zandarm koji je pucao na zenu koja je "presporo" vozila dobio 6 godina za pokusaj ubistva. Ovo nije drzava, ovo je cirkus.

  • Lik iz centra

    13:40 // 7. 3. 2014.

    na proslom protestu malo ljudi.nadam se da ce ovaj put biti vise.dal cemo ljudi dozvoliti da ova nasa borba prodje ovako,i da utihne?!ne dozvolimo da nas pored politicara,sad ubijaju i tatini sinovi!

  • Pop

    20:28 // 6. 3. 2014.

    Budimo ljudi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: