Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 5. 5. 2010.

| Društvo

Protest radnika Ei (video)

Autor:Lj.U. i S.S.Izvor:Južne vesti

Radnici Ei kratkotrajnom blokadom jedne trake Bulevara Cara Konstantina protestvovali su protiv odluke Ministarstva ekonomije da 15 preduzeća Elektronske industrije ode u stečaj.

Radnici Elektronske industrije zahtevaju od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja da, kako kažu, održi obećanje i na prostoru Ei otvori Tehnološki park.

Ljubiša Perić, predsednik Udruženja radnika i bivših radnika Elektronske industrije rekao su da je sledeći skup zakazan za četvrtak u 11 sati ispred Trgovinskog suda u Nišu.

- Naš prvi zahtev je da sprečimo stečaj u 14 preduzeća koji nam je nametnula Vlada Srbije preko Trgovinskog suda. Ukoliko ova institucija ne obriše imena ovih 14 preduzeća za stečaj, štrajkovaćemo svakodnevno bulevarom Cara Konstantina jer je poznato da u tom slučaju svi radnici ostaju bez akcija, otpremnina i sele se na biro rada - rekao je Perić.

Predrag Blagojević, iz Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata rekao je da će se štrajkovi odvijati svakodnevno od Elektronske industrije preko ulice u kojoj se nalazi kabinet gradonačelnika do Skupštine grada Niša.

Radnici ovog nekada uspešnog giganta sa tradicijom od 62 godine izneli su i drugi zahtev, “da Ministartvo ekonomije hitno reši nepovezivanje uplata radnog staža za 2.500 radnika Ei-a”.

- Ako žele radnike na ulicama dobiće ih. Naši zahtevi su da nam se dozvoli da izdajemo u zakup 100.000 kvadratnih metara Elektronske industrije što nam je sada zabranjeno. Od para koje bi tada prikupili mogli bi da pomognemo krajnje ugrožene radnike Ei-a koji su gladni - rekao je Jovan Jovanović, predsednik SSS u Ei.

Svetislav Ilić, predsednik metalskog kompleksa sindikata “Nezavisnost” za Srbiju i radnik Ei-a kaže da su zaposleni u metalskom, ali i drugim granskim kompleksima, očajni tako da tvrdi zajednički izlazak radnika Niša na ulice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: