Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 13. 12. 2011.

| Društvo

Protest taksista zbog uhapšenog kolege

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
490x370_taxi
foto: dj-media.net

Oko 200 članova Asocijacije taksista Niša i drugih udruženja odvozili su protesnu vožnju kroz Niš kako bi pružili podršku svom kolegi iz „Cool taksija“ Dejanu Stojanoviću, koji je uhapšen 4. decembera u mestu Klokot na Kosovu i Metohiji.

Kolege iz Niša su krenule u ovaj protest jer je taksista uhapšen sa dvojicom svojih mušterija. Taksisti su krenuli od TC “Zona 2“ da bi su uputili ispred kabineta gradonačelnika Niša gde su tražili 10.000 evra kako bi platili kauciju uz koju bi se Stojanović branio sa slobode.

- Nismo naišli na prijem kod gradionačelnika Niša. Dejan je dobio poziv iz dispečarskog centra tako da je evidentno da nije umešan u bilo koje kriminalne radnje. Moramo da učinimo sve za svog kolegu za koga znamo da je pošten i nije kriminogena ličnost - kažu taksisti ispred Zone 2.

Ranije su mediji preneli vest da je trojicu Nišlija uhapsila kosovska policija u Klokotu zbog pokušaja krađe novca. Kako je preneo Klokot radio, Kosovska policija uhapsila trojicu Srba iz Niša zbog pokušaja pljačke porodične kuće Siniše Marinkovića. Dvojica su odmah uhapšena, a treći (Dejan Stojanović) je bio u kolima pa je i on priveden.

- Ako su ta dvojica i krenula da opljačkaju kuću, to naš kolega nije znao. On je samo primio porudžbinu da bi trebalo da vozi dvojicu Nišlija iz Brzog Broda prema Kosovu. To je moglo svakom da se dogodi iz naše fele jer mi nemamo pravo da pitamo ni kuda idu mušterije, a ni da im pretresemo odeću - napominju taksisti.

Ranđelović: Idemo na Kosovo, ako ga ne puste do petka

Nebojša Ranđelović, vozač "Cool taksija" i organizator protesne vožnje kaže za Južne vesti da je sinoć odlučeno da se ipak ne krene prema Klokotu kako bi se na licu mesta pružila podrška.

- Advokatski tim stranke Jedinstvena Srbija je posetio Dejana i postoje neka obećanja da će ga pustiti da se brani sa slobode u petak. Ukoliko se se to ne dogodi, neće samo 200, već mnogo veći broj taksista iz Niša Leskovca i drugih mesta otići na granicu i tražiti njegovo hitno puštanje iz pritvora - kaže Ranđelović. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bora corba

    19:51 // 13. 12. 2011.

    U protestu su ucestvovala samo 3 udruzenja iz Nisa ( cool taxi,bingo taxi i pink taxi ) . Vecina udruzenja iz Nisa su ipak ostala suzdrzana i nisu izasli na protest.

  • Pavle Obradovic

    13:48 // 13. 12. 2011.

    Samo neka idu i nek se ne vracaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: