Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 30. 3. 2019.

| Društvo

Protest u Beloj Palanci zbog problema u selima, predsednik opštine ne želi da razgovara

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Mesec dana protestuje
Mesec dana protestuje; foto: Lj. F.

Zato što kažu da belopalanačka sela odumiru, pojedina češče nemaju vodu nego što je imaju, a nadležni organi ne žele ni da razgovaraju sa njima i čuju probleme, nekoliko građana okupilo se u petak ispred zgrade Opštine Bele Palanka.

Simbolično su se okupili u “5 do 12” na protestu usmerenom na lokalnu vlast i predsednika opštine Gorana Miljkovića, koga smatraju odgovornim za svoje probleme. 2 parola Miljković ne želi da primi građane; foto: Lj. F.

Ivan Radenković iz sela Babin Kal kaže da je seoska imovina u njihovom selu uzurpirana, a da je malo preostalih žitelja diskriminisano i bez ikakvih uslova za dostojan život.

Ova korumpirana vlast na čelu sa Goranom Miljkovićem je od 2012. godine do danas opštinu pretvorila u servis za zadovoljavanje svojih interesa i interes svojih poslušnika. Uništili su sve, prilagodivši ustanove i javna preduzeća njihovim potrebama - kaže Radenković.

Više od mesec dana je svaki dan dolazio iz sela u Belu Palanku, kako bi ga predsednik Miljković primio, ali kaže da se to nijednom nije desilo.

Imamo akciju “Oživimo selo, spasimo Srbiju”, naš čovek koji živi u Americi hoće da pomogne da sredimo zgradu Mesne zajednice, ali ne daju nam ključeve - dodaje Radenković.

Jedan od meštana Crvene Reke žali se na problem sa vodom, kaže da je više nema, nego što ima.

Pritisak je veoma slab, često dolazi do kvarova i tada voda otiče u zemlju, a niko ništa ne preuzima - kaže meštanin.

Namera Radenkovića i njegovih saboraca jeste da svakog petka u isto vreme nastave sa mirnim protestima, kako bi upoznali javnost i sve nadležne organe sa stanjem u belopalanačkim selima i u samoj Beloj Palanci.

Predsednik Bele Palanke nije odgovarao na pozive novinara Južnih vesti. Iako je u SMS poruci napisao da će se javiti kasnije, on to nije učinio.

Podsetimo, meštani sela Babin Kal žailili su se na neredovan dolazak lekara u njihovo selo, a i pored preporuke Agencije da Skupština Bele Palanke smeni Gorana Miljkovića, on je ostao u svojoj fotelji zahvaljujući odbornicima vladajućeg SNS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: