Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:42, 1. 9. 2023.

| Društvo

Protest u Knjaževačkoj - predstavljanje dogovora sa gradonačelnicom Niša

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
knj1
foto: S. V.

Stanari Knjaževačke ulice ponovo su se okupili na protestu kako bi upoznali sugrađane o razgovorima i dogovoru sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski. Aktivisti koji su bili na sastanku istakli su da je dogovoreno da četiri kritična pešačka prelaza budu izdignuta.

knj2 foto: S. V. Ponovili su da su uslovi u saobraćaju u toj ulici katastrofalni, zbog čega su se i sastali sa gradonačelnicom. Na sastanku su dogovorene kratkoročne mere koje bi u narednih mesec dana trebalo da povećaju bezbednost u saobraćaju u Knjaževačkoj ulici, a ozbiljnije rekonstrukcije najavljene su za sledeću godinu. O dogovoru sa nadležnima okupljene je upoznao aktivista i stanovnik Knjaževačke ulice Ljuba Kostić.

Dogovoreno je da se u narednih mesec dana poboljša signalizacija, što svetlosna što horizontalna, i da se postavi denivelacija na pešačkim prelazima. To znači da vozači moraju da uspore da bi pešaci prošli. Na četiri pešačka prelaza koja su najrizičnija, prema studiji koju je radio MUP, izvršiće se provera zakonske regulative, neko to mora da potpiše, i u narednih mesec dana osim provere regulative moraju da urade i konkretne korake - rekao je Kostić.

knjazevacka foto: S. V. Jedan stanovnik Knjaževačke rekao je da je u toj ulici njegovu suprugu pre 30 godina udario kamion na pešačkom i da se od tada ništa nije promenilo.

Nema čoveka u ulici ko ne poznaje nekoga ko je doživeo saobraćajnu nezgodu u ovoj ulici ili je imao takav slučaj u porodici. Bezbednost građana treba da bude na prvom mestu, problem mora da se reši. Ako je njihov prioritet da rade minimum da bi sprečili blokade, naš je prioritet da uradimo maksimum da bi se povećala bezbednost u ulici - rekao je stanovnik Knjaževačke.

Prema rečima organizatora, na protestu je bilo oko 60 ljudi, a za to su “zaslužni” ljudi koji su skidali plakate obaveštenja u toku noći koje su oni lepili u ulici pa su okupljeni pozvali komšije da budu solidarni i da to više ne rade.

Podsetimo, protesti stanovnika Knjaževačke ulice počeli su nakon nesreće u kojoj je nastradao pešak, a nakon brojnih apela građana da nešto preduzmu gradonačelnica je izjavila da prekršaje u Knjaževačkoj najviše prave upravo pešaci. Na sastanku sa meštanima nadležni su im predstavili novi projekat za tu ulicu, koji su oni prihvatili i dali im rok od mesec dana da krenu sa radovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    12:06 // 3. 9. 2023.

    Izdignuti pešački su loše rešenje kao i ležeći policajci, uspori se saobraćaj i gorivo se troši u mestu i svi udišemo dim iz auspuha i razboljevamo se .

  • Mirko Stević

    17:16 // 2. 9. 2023.

    A da za početak osobe koje prelaze ulicu uključe mozak (ukoliko isto poseduju) i skapiraju šta znači i čemu služi pešački? Ne, a?

    • Auttrikter

      19:53 // 2. 9. 2023.

      To li ti Drvar reko,da napises ! Ti prelazis pesacki kolima ? Ne ides na dve noge,nego kolima udjes u prodavnicu i sa sedista kupujes !

    • Kamera

      22:45 // 4. 9. 2023.

      Stavicu kameru na glavu da vidite kako staju na pesackom, tom istom gde je poginuo covek. Na sred pesackog sam bila videli su me i jedva da staju,koce

  • nikola jovanovic

    12:41 // 2. 9. 2023.

    To je najgore moguce resenje izdizanje pesackog ima totalno da ugusi saobracaj i vecina ima da krene sporednim ulicama da bi izbegla te pesacke i bice jos gore jer ce leteti tesnim ulicama....samo psvetljavanje pesackih i kamere koje snimaju brzinu i problem resen.

    • Jasar

      13:46 // 3. 9. 2023.

      Vozi trotinet i uzuvaj

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Simka čokolade se prave od lešnika i krave ... E tu je bio problem, ponestalo je krava ...

Filozof čitalac

Tekst: Nekadašnja fabrika čokolade "Simka" u Vranju postaje trgovinski centar

Pronađite nas na: