Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 18. 3. 2021.

| Društvo

Protest u Vranju: Vlasnici privatnih radnji i preduzetnici nezadovoljni zbog uskraćenog prava na rad

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Protest malih privrednika - Vranje
Apeluju na Vladu da nađe kompromisno rešenje; foto: M. D.

Više desetina vlasnika privatnih radnji, preduzetnika, malih privrednika okupilo se ispred zgrade Gradske uprave u Vranju da iskažu nezadovoljstvo zbog odluke Vlade kojom im je zabranjeno da rade do ponedeljka. Oni smatraju da su bezbedni za rad i da je neophodno da Vlada nađe kompromisno rešenje koje ih ne bi lišilo i onako smanjene zarade u poslednjih godinu dana.

Protest malih privrednika - Vranje foto: M. D. Okupljeni u Vranju su saglasni da selektivno primenjivanje protivepidemijskih mera nije u redu i da, ako nadležni već smatraju da je rešenje u zatvaranju, ono treba da važi za sve.

Došli smo zbog našeg prava na rad. Ja sam samohrana majka i od prošle godine me niko nije pitao da li imam čime da nahranim dete, sada nas ponovo zatvaraju. Pritom sam vakcinisana i drugom dozom i opet mi je zabranjeno da radim, kao i svim mojim kolegama ugostiteljima, trgovcima, vlasnicima butika. Niko nas ne pita ni da li imamo od čega da platimo poreze i doprinose - kaže vlasnica frizerskog salona Sonja Lazić.

Protest malih privrednika - Vranje foto: M. D. Vlasnik radnje za prodaju nakita i garderobe Goran Pejčić smatra da su najnovije mere način da svi vlasnici privatnih radnji završe na birou i da vređaju um običnog čoveka.

Mi smo se okupili da apelujemo na Vladu da se nađe kompromisno rešenje. Neka recimo smanje plate u državnom sektoru, da se novac razlije i da svi imamo podjednako. Razumem ja pandemiju, ali je već vrag odneo šalu - ili ćemo svi da radimo ili neka se sve zatvori na 7 dana. Ovako nećemo moći da izdržimo. U Karađoređevoj ulici, gde i ja radim, radnje su iste - ali jedni rade, a drugi ne rade. I ovi što rade nemaju posla. Predlog je da mere budu jednake za sve. Ja sam upisao vožnju da polažem za kamion, posle 30 godina rada, sa fakultetom, plan mi je da idem u kamiondžije. Ovi ljudi neće raditi 5 ili 10 dana, a na kraju meseca će platiti porez da bi ovi koji su ih zatvorili primili redovno plate - kaže Pejčić.

Da nedeljno u svim vranjskim kafanama ne uđe toliko ljudi, koliko dnevno uđe u “Lidl”, kaže ugostitelj Dragan Marković.

Dodaje da su i mere koje su važile pre zatvaranja samo sistem za kažnjavanje, jer ugostitelji ne mogu da ih ispoštuju, kao i da je pomoć države tri puta po 30.000 dinara i dva puta po 18.000 samo - zamazivanje očiju.

Podsetimo, prema novim petodnevnim merama Kriznog štaba do ponedeljka osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi, moći će da rade i pijace, pet-šopovi, kiosci, trafike, razne zanatske radnje, zdravstvene i veterinarske ordinacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • razumem ove sitne privatnike koji sami rade ili imaju jednog ili dva zaposljena...

    20:18 // 18. 3. 2021.

    ali ne razumem ove malo vece i vece koji lapaju opasnu lovu i voze Range Rover a ovamo traze svoja prava,a kad njima radnik zatrazi prava tad ne moze

  • Filozof

    19:43 // 18. 3. 2021.

    Da li ja Madjarska Vlada uputila protesnu notu Srbiji povodom uskracenog prava na rad pripadnicima Madjarske manjine u Vranju?

  • zasto ne rade ćevapdzinice

    15:43 // 18. 3. 2021.

    koje imaju šaltersku prodaju a rade trafike i menjačnice gde se ulazi. I kafici koji daju kafu za pineti - šterska prodaja. Ako moze neko da miobjasni

    • Vjuer

      17:44 // 18. 3. 2021.

      Nije mi jasnan lik koji ti je lupio minus!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: