Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:43, 1. 2. 2019.

| Društvo

Protest u Žitorađi: Nećemo bazen umesto stadiona

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
zitoradja-protest-foto-lj.m
Žitorađa bez straha; foto: Lj. M.

Nekoliko desetina građana Žitorađe okupilo se večeras u centru grada, kako bi drugi put javno iskazali nezadovoljstvo režimom Aleksandra Vučića i radom lokalne vlasti.

Žitorađani su uputili zahtev gradskoj vlasti da odmah odustanu od rušenja gradskog stadiona, na čijem mestu bi tokom ove godine trebalo da se sagradi bazen kapaciteta 500 korisnika.

Iz ovog grada iz dana u dan mladi ljudi odlaze kako bi obezbedili kakvu takvu egzistenciju. Ko će da se kupa u tom bazenu. Ne damo stadion za bazen - kaže jedan od organizatora protesta.

zitoradja-protest2-foto-lj.m Zahtev na vratima Opštine; foto: Lj. M.Student Vukić Miroslav, obraćajući se okupljenima istakao je da on i njegovi vršnjaci ne žele da idu sa svog ognjišta i da svoje znanje koriste u stranim zemljama.

Nepismenima koji su dovedeni ovom suludom politikom odgovara stanje gde nam mladi i pametni odlaze. Misle da će tako duže vladati, ali Srbija im to neće dozvoliti. Zato, ako želimo pametnu Srbiju, moramo prstom da pokažemo i da imenom i prezimenom ukažemo na lokalne diktatore sa kupljenim diplomama koji urušavaju sistem na svim nivoima, ačiji je jedini kvalitet i znanje preletanje iz stranke u stranku - rekao je student Vukić Miroslav.

Učesnici protesta su nakon toga krenuli u protestnu šetnju, a svoj zahtev okačili su na ulazna vrata Opštine.

Podsetimo, večeras su protesti održani i u Nišu, Vranju i Leskovcu, dok će sutra na ulice meštani Pirota, Prokuplja i Vlasotinca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stefan

    09:54 // 3. 2. 2019.

    Pola selo celog leta nema vodu
    A njima do bazena... ima li tu neke logike... i ako se pravi bazen uradite to kao doljevac prokuplje i ostala mesta van centra... msm da je to neverovatna glupost...

  • Goran Kragujevac

    23:11 // 2. 2. 2019.

    Bravo bravo bravo. Pozdrav iz Kragujevca

  • Milan

    19:45 // 2. 2. 2019.

    Kad vidim ko je na protestima i ko želi da menja kako kažu sistem, bojim se da bi nakon toga Srbija postala Evropska Kolumbija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: