Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:24, 3. 11. 2021.

Protest udruženja za zaštitu životinja u nedelju u Nišu, traže da se postojeći zakon primenjuje

1635857692116 Problem napuštenih životinja na niškim ulicama se ne rešava; foto: T. T.

Da Srbija ima odličan zakon o dobrobiti životinja koji se ne primenjuje u praksi, tvrde iz niškog Udruženja za zaštitu životinja “Pit”, zbog čega najavljuju protest za nedelju, 7. novembar od 15 sati na Trgu kralja Milana u centru Niša. Kako bi svojim sugrađanima zajednički skrenuli pažnju na ovaj problem, njima će se u nedelju pridružiti i predstavnici drugih udruženja iz ostalih gradova.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Tijana

    10:49 // 3. 11. 2021.

    Podržavam protest!

  • Unknown

    11:20 // 3. 11. 2021.

    Ako već želite da ih zaštitite, gledajte da vršite pritisak da niški šinteri ne puštaju uhvaćene pse na teritoriji Doljevca, prave velike čopore, ljudi ih truju jer noćima ne mogu da spavaju. Pozdrav

  • ???

    11:27 // 3. 11. 2021.

    Dokon pop i goveda krstava.

    • Срба

      18:25 // 4. 11. 2021.

      Изгледа да си ти један од тих које “крстава”…..

  • Milos

    11:54 // 3. 11. 2021.

    Pozivam sve clanove udruzenja da krenu ulicama grada i da pse sa ulice vode svojim kucama i tako ih zbrinu. Ljudima koji se svakodnevno plase da prolaze pojedinim delovima grada zbog pasa lutalica (Staro groblje, Cair, periferna niska naselja), posebno u ranim jutarnjim satima, ce ovo znati da cene!

    • Срба

      18:27 // 4. 11. 2021.

      Ако одрасле особе имају фобичне страхове од животиња- време је за посету чикама и тетама у белом….

    • Iva

      16:29 // 5. 11. 2021.

      Šta misliš kako su ti psi dospeli na ulicu i zašto ih ima toliko? Upravo zbog nesavesnih vlasnika i treba da se sprovodi zakon.

  • Alex

    12:14 // 3. 11. 2021.

    Svaki problem u bilo kojoj državi počinje od nepostojanja ili neprimenjivanja zakona. Zašto se ne kažnjavaju vlasnici pasa i mačaka koji napuštaju svoje ljubimce? Dajte mi jedan razlog.Zašto? Zašto se ne kažnjavaju vlasnici koji bacaju legla štenaca? I surovo i kažnjivo pa opet ništa. Narode, moramo da se menjamo, shvatite!

  • Robin Hud

    12:30 // 3. 11. 2021.

    Ako ovaj protest obuhvata i vasu akciju da prijavljujete svakog ko ostavlja fekalije iza svog ljubimca onda podrzavam

    • Milosm

      13:30 // 3. 11. 2021.

      A gde su brnjice, ja ni na jednom krupnom psu nisam video brnjicu, i da vam odmah kažem i ja imam i kuče i mače i ne mrzim ljude.

    • Rade

      13:36 // 3. 11. 2021.

      protest treba da obuhvati pored onih koji ostavljaju izmet ljubimca na ulici, i one koji ostavljaju plasticne flase, kese, paklice, maske... Pas za sobom ostavlja mnogo manje djubreta od coveka. Nije problem u psima.

  • Milan

    12:39 // 3. 11. 2021.

    Ja imam jednu radnicu koja je od ti kuceljupci. Njena sestra vracala decu iz vrtica, ima troje dece, napadne je copor lutalica, neko od komsija pritrci i sa motiku razjuri taj copor i naravno povredi nekolko psa. Sta mislite, koga je okrivila ova moja radnica da je kriv? 21.vek a neke je i dalje sramota da se jave psihijatru.

    • Срба

      18:29 // 4. 11. 2021.

      Због тако “писмених” попут тебе се и одржава овај протест.

  • Ђраган Дилас

    13:30 // 3. 11. 2021.

    Тема идеална да се у коментарима "искажу" "љубитељи" животиња.
    Најтачнија је она:
    "Ко не воли животиње, не воли ни људе." Свако нек се смести где ће!

    • Калчин Чапа

      14:09 // 3. 11. 2021.

      Сви они који чувају животиње у становима су МРЗИТЕЉИ а не ЉУБИТЕЉИ животиња.

    • Ђраган Дилас

      14:56 // 3. 11. 2021.

      Чапо,
      предложи си тој на остали кучићи да видимо дал су за тој да се вуцарају по улице, смрзавају се и једу покварену рану сваки трећи дан. Сам си припази да тебе не изеду док им тој предлагаш!

  • Ђраган Дилас

    14:19 // 3. 11. 2021.

    Видим да се овде неки залажу да се псима стављају брњице и то је у реду, али шта ћемо са опаснијим животињама које их не носе, нпр. бизонима, и они су нечији љубимци!

  • Vlajko

    14:20 // 3. 11. 2021.

    Na bul. Nemanjica u parku, vikendom haos.... Dete ne smem da pustim 2~3 metra a da ne vidim nekog psa koji ima gazdu..... Tu negde...Gospodo sve nam je reseno u drzavi pa i ovo sada sa zivotinjama.KAZNA ZA NESTAVLJANJE POVODCA I KORPE ZA VLASNIKE PASA.

  • Auuu

    15:10 // 3. 11. 2021.

    Pre dve nedelje 4h 50min,ulica tome Roksanduća br 2,naravno ujutru,na ulici nikog sem mene,8 prišlo mi je kuče iza leđa i ujelo za nogu...I ko je kriv!Verovatno ja zato što sam išla na posao a ono bilo malo nervozno.Pozivam kučeće dušebrižnike da,napred pomenutom nedužnom slatkišu,plate psihoterapiju a ja ću se već snaći.Otplakaću kada dođem kući.A kuče živi u H. Veljkovoj i stalno kidiše na ljude

    • Срба

      18:33 // 4. 11. 2021.

      Кучићи не кидишу и не нападају осим ако их неко не шутне или крене да буде агресиван према њима…….

  • Jelena

    15:13 // 3. 11. 2021.

    Pa to je sjajno sto zelite da se postuje zakon i sto cete protestvovati radi toga. Evo, po zakonu vlasnici moraju da pociste za svojim ljubimcem, takodje zakon jasno propisuje koje vrste pasa moraju nositi brnjicu, tj korpu na ustima, zakon odredjuje i mesta gde mozete pustiti psa da slobodno trci, tj bez da je na povocu. Pocnimo od sebe, a ne da drugi postuju zakon, a vi ne.

  • Vukivuk

    19:40 // 3. 11. 2021.

    Primećuje li neko da je za decu sve manje mesta ? Plaže su za zaljubljene parove, restorani za poslovne ljude, tržni centri su za tinejdžere , parkovi su za napušenu omladinu . Na sva ta mesta su dobrodošli i kučići , samo deca nisu .
    Niš je kučkarski grad , a nikome pas nije potreban . Ko nema psa u selu jednako je lud kao onaj ko ga ima u gradu . Živeli parkići bez psećih kaka . . .

  • GD

    07:31 // 4. 11. 2021.

    Šta je sa dobrobiti građana?!
    Ne postoji više, samo kučišta.

  • Koki

    12:49 // 4. 11. 2021.

    Pravite decu mante se dokonih gluposti, boze me dacuvaj sa kakvi delim vazduh, av av hahaha

  • Срба

    18:43 // 4. 11. 2021.

    Уз оволико полуписмених и мрзитељских коментара, није ни чудо што се организује тај протест.Поменути закон постоји-и хоћу да се спроводи у дело према свима вама који прво мрзите себе саме до поднева,а од поднева све остале(укључујући и напуштене животиње које повређујете).Живети у граду не значи бити заливен бетоном,без животиња и без зеленила.Како вам свима не смета ђубре које бацате свуда около?

    • Micko

      17:05 // 5. 11. 2021.

      Zakon treba da poštuju jedni i drugi,striktno.Imam pse u selu,brinem o njima o svemu,ali da deca u parku ne mogu da se poigraju a da ne gaze po znate već čemu,to je krajnji bezobrazluk.Kako bi ti reagovao da deca kake gde stignu,postoji problem treba ga rešavati.

  • Alex

    07:16 // 5. 11. 2021.

    Po ulici hodam u cik-cak,
    kad ugazim to je dobar znak.
    Komšinice ulicom promiču,
    al ja pratim neku drugu priču
    da ne zgazim u sreću
    kereću.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: