Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 11. 11. 2016.

| Društvo

Protest vlasnika niških trafika zbog poskupljenja zakupa lokacija

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
protest ispred Medijane
Vlasnici kioska bojkotuju ispred GO Medijane

Zbog čak 4 puta povećane cene zakupa lokacije za postavljanje trafika, Udruženje privatnih vlasnika kioska iz Niša protestvovalo je ispred Opštine Medijana, tražeći povlačenje licitacije i sastanak sa predstavnicima Grada, kako bi postigli  “razuman” dogovor.

Predsednik Udruženja Predrag Prole, kaže da će Udruženje bojkovati licitaciju za zakup zemljišta koju je raspisala Opština Medijana, jer Gradsko veće nije ispunilo njihove zahteve da se enormno uvećanje cena zakupa  svede na razuman nivo.

Trebalo je jedinstvenu cenu zakupa da usklađuju jednom godišnje sa rastom prosečnih primanja, a ne ovako “mrtvi ‘ladni” da nam dižu cenu za čak 465% - kaže Prole.

U Udruženju dodaju i da se vlasnici trafika ne odriču svojih lokacija i da će redovno nastaviti da izmiruju svoje obaveze prema gradskim opštinama, ali da Grad mora biti razumniji.

Mi tražimo da se poskupljenje veže za bilo koje ekonomske paramatre: da li je to rast cena na malo, da li je to rast troškova života, da li je to rast evra, totalno je nebitno, za bilo koji relevantni parametar da se veže, poskupljenje neće biti veće od 50% - kaže jedan od vlasnika.

On dodaje i da im resorni većnik nije dao nikakvo obrazloženje za poskupljenje, već da ih je tešio time što je cena u Nišu niža od cene u Beogradu, Vršcu i Kruševcu.

Gradski većnik Miloš Milošević kaže da cene nisu menjane 10 godina i da vraćanje na tu staru cenu zakupa nije realno.

Vraćanje na tu cenu nije realno, niti tržišno prihvatljivo - rekao je većnik.

Ipak, Milošević kaže da je aktuelnu cenu zakupa formiralo prethodno Gradsko veće i da će novo Veće možda i uspeti da tu odluku promeni.


Vlasnici: Niške trafike su mala “Jura”

Vlasnici kioska ističu kako su za grad Niš značajan faktor, jer zapošljavaju od 300 - 500 radnika, te preko 2.000 članova porodica živi od tog posla. predrag prole "Predsednik Udruženja privatnih vlasnika kioska Predrag Prole"

 

- Ako mi stranim investitorima dajemo zemljište na 99 godina besplatno, zašto predstavnicima koji drže kioske, a ima nas otprilike od 200-250, koji ima po jednog ili 2 zaposlena ne može da se spusti cena zakupa? Mi smo veoma značajni za Niš. Mi smo mala “Jura” - kaže jedan od vlasnika kioska.

Oni se boje da će ovakvim ponašenjem Grada, ostati bez posla “koji im donosi hleba”.

Ako Gradska vlast do 15. novembra ne pronađe rešenje za ovaj problem, u Udruženju najavljuju da će već sledećeg dana poslati pismo sa zahtevima resornom ministru, ali i premijeru.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sava

    09:44 // 15. 11. 2016.

    Znate sta znaci TRAFIKA,,,,,,,,,,
    Sve sada ima na trafici,,,
    A ko su vlasnici????

  • Mirko

    19:46 // 11. 11. 2016.

    Cena za trafike je mozda i prevelika ali ja nisam video da mi imamo trafike...To su dragstori i piljare u jednom.

  • Latino

    16:06 // 11. 11. 2016.

    Amerika

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: