Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 1. 3. 2012.

| Društvo

Protest zakupaca pijačnih tezgi u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Pijaca, leskovac
JKP "Pijaca" Leskovac

Ispred upravne zgrade JKP "Pijaca" protestvovalo je pedesetak zakupaca pijačnih tezgi nezadovoljnih odlukom Upravnog odbora da im se zakupnina za februar umanji zbog vanredne situacije za samo deset odsto.

Zakupci su predložili da smanjenje bude 40 procenata, a povod za takvu odluku je stav Javnog preduzeća "Pijaca" u Vranju, koje je upravo za toliko umanjilo zakupninu za februar.

Kao argument kojim su opravdavali svoj zahtev zakupci tezgi su navodili da su proteklog meseca, zbog niskih temperatura i visokog snega, radili samo nekoliko dana i da su zbog toga imali velike gubitke.

Inače, zakupci tezgi kažu da su godinama nezadovoljni ponašanjem JKP "Pijaca", jer smatraju da plaćaju visoke mesečne izdatke, čak do 24.000 dinara, a da taj kolektiv, koji je vlasnik tezgi, ne uvažava njihove zahteve.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danilo Kocić, dopisnik Južnih vesti

    10:35 // 2. 3. 2012.

    Gospodine Dejane! Posto se predstavljate kao glasnogovornik JP Pijace iz Leskovca, slutim da tu i radite i da se obezbedili posao na način koji je uobičajan u Leskovcu! Gospodine Dajane, niste ovlašćeni da pratite kretanje novinara. Uzgred, pratio sam protest kao i svi drugi novinari i dobro znam šta se događa. Evo i podataka o cenama zakupa na leskovačkoj Pijaci: 5.100 dinara na robnoj pijaci, 5.300 za poljoprivredne proizvode u sezoni i 3.600 dinara van sezone, za tezge gde se prodaje južno voće i jaja treba izdvojiti 5.400 dinara, a za rashalne vitrine 5.600 dinara. Cene su u ovoj godini iste kao i lane! Tačno je da pojedincii imaju više tezgi i da plaćaju i do 24.000 dinara! O tome da Pijaca, po odluci lokalne samouprave, izdvaja 10 odsto prihoda u Fond za podsticaj poljoprivrede pisao sam ranije! Ali suština nije u tome, gopodine Dejane koliko Pijaca izdvaja sredstva nego da li su poljoprivrednici zadovoljni uslugama i cenom. Nisu!

  • Dejan

    20:45 // 1. 3. 2012.

    Postovani gospodine Kocicu. Vas tekst je izuzetno netacan, vidi se da je napisan u kuci, bez izlaska na teren.Da ste se potrudili da izadjete, saznali b, kao prvo da JP Pijaca u Vranju ne postoji i da nije dalo popust svojim korisnicima, vec da je to odluka gradske skupstine grada Vranja, jer pijace odrzava Komrad Vranje, komunalno preduzece koje je na gradskom budzetu.
    Zatim, najveca pojedinacna cena zakupa tezge u Pijaci Leskovac je 5.600 dinara, tako da vasa konstatacija da korisnici placaju cak do 24000 je glupost, koja ne bi prosla da ste pitali bilo koga od korisnika, ili u pijacnoj upravi. Normalno, ima korisnika koji drze i po deset tezgi, ali to ne bi radili da nemaju finansijski interes. I niste pomenuli, da je pijacna uprava iz Leskovca, jedina pijacna uprava u Srbiji koja 10% svih svojih prihoda upla'uje fondu za podsticaj razvoja poljoprivrede, dakle, direktno svojim korisnicima zbog kojih i postoji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: