Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 19. 1. 2011.

| Društvo

Protest zakupaca tezgi u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Pijaca u Leskovcu

LESKOVAC – Zakupci pijačnih tezgi na leskovačkoj zelenoj pijaci, nedaleko od porušene stare autobuske stanice, protestvovali su posle najava zvaničnika lokalne samouprave da će se na ovom mestu graditi poslovno-stambeni objekat.

Po oceni Dušice Ademovski, predsednice Udruženja pijačnih prodavaca, preseljenje pijace na drugi prostor, odnosno nedaleko od Kineske pijace, bila bi ugrožena egzistencija oko 150 zakupaca tezgi, odnosno oko 500 članova njihovih porodica.

- Ovde su do uhlebljenja došli radnici nekada uspelih, a sada propalih preduzeća i to im je poslednja šansa da prehrane svoje porodice – kazala je na protestu Dušica Ademovski.

Po njenoj oceni, reč je uglavnom o ljudima koji su prevalili petu deceniju života i njih, bez obzira na formalne kvalifikacije, niko neće da zaposli.

- Nama, ako pijaca bude zatvorena, odnosno preseljena na neki drugi nedovoljno prometni prostor, ne preostaje ništa drugo nego da se hranimo u Narodnoj kuhinji, da odemu u neku duševnu bolnicu ili zatvor – kaže Ademovski.

Leskovčako javno komunalno preduzeće Pijaca, koje gazduje ovim prostorom, najavilo je produženje ugovora o zakupu tezgi sa svima koji su ih do sada koristili i to po cenama koje su važile za prošlu godinu.

Zakupci tezgi su spremni da nastave rad, ali ih plaši odluka Pijace da produžetak ugovora važi samo za nekoliko meseci, a ne za godinu dana, kakva je praksa bila proteklih godina.

Zakupci pijačnih tezgi u Leskovcu ocenjuju da “iza najnovije akcije stoji trgovački lobi”, odnosno vlasnici supermarketa u Leskovcu, kojima je ova pijaca “trn u oku” i od lokalne samouprave traže da zelena pijaca ostane na starom mestu, da se uredi jer su i sami zakupci tezgi svesni da stanje na ovom prostoru nije primerenu 21. veku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: