Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 24. 11. 2010.

Protest zbog zabrane pušenja

Vlasnici kafića i poslastičara iz niških tržnih centara protestovali su na Trgu Kralja Milana tražeći izmene zakona o zabrani pušenja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • catch me

    18:50 // 24. 11. 2010.

    e vala ima kod nas da zavlada ovaj zakon i najzad sredi tiraniju pusaca nad nepusacima...
    a ne da sam se nasekirao za nekoliko kafica po gradu koji ce mozda da se zatvore, pored x fabrika koje ne rade, mnogo se sekiram za kafice,
    kuku, lele,
    samo zakon brale, nema zezanja!!!

  • Mika

    19:01 // 24. 11. 2010.

    Bore se za pusenje ispod zemlje... u podzemnom prolazu ... i u trznim centrima !??!!??! E, Srbi, Srbi......... Dokoni popovi i jarice krste. Umesto da su uzeli da protestuju za nesto zdravije i pametnije, oni hoce da nastave sa trovanjem naroda i podrzavanjem najrasirenije BOLESTI zavisnosi........ c-c-c-c.......

  • meda

    20:21 // 24. 11. 2010.

    Koliko god da nemam sazaljenja prema vlasnicima kafana koje ne mogu da biraju "pusacki" teroristicki status, nazalost ovaj put su u pravu!

    U mnogim zemljama koje su jos pre vise od 10 godina uvele zakon o zabrani pusenja na javnom prostoru, prvobitno je uveden prelazni sistem gde je svaka kafana mogla da ima pusace ako je imala posebno odvojenu pusacku zonu ili ako su imali prostor ispod otvorenog neba (ne moze ako ima nadstresnica) a odmah se znalo da ce 5 godina kasnije SVE ugostiteljske radnje i javni objekti postali 100% nepusacka zona.

    Ovakvim zakonom bez prelasnog perioda vlast pokazuje da odista nema razumevanja za postojece ustanovljene firme i direktno ugrozava tj umanjuje zaposlenost.

    Zasto bi postojalo makar jedan javni prostor u kojem bi bilo dozvoljeno pusenje?

  • ДуЛе

    20:25 // 24. 11. 2010.

    Био сам на западу Европе,тамо је пушење строго забрањено у СВИМ ,кафићима,баровима,ресторанима,а да не говорим о тржним центрима!И тога се ама баш сви придржавају!

  • Сељак Срб

    21:14 // 24. 11. 2010.

    Они који смарају да због протеривања дуванског дима трпи посао и да ће многи остати без посла, нису у праву. Има посла на запарложеним њивама до миле воље!!!

  • Tasha

    21:46 // 24. 11. 2010.

    E pa vala, nema kompromisa! A vi kojima je promet opao, evo odmah cu da dodjem ja da sednem. Ja trazim kafic koji je za nepusace, ali do sada nisam videla ni jedan. Kada budem nasla, eto mene. :-)

  • Гиле

    23:58 // 24. 11. 2010.

    Па шта хоће ови појединци да не поштују закон онда да им се наплатите казне.
    Забрањено је пушење у целом свету на свим јавним местима а поготово где се храна служи да ли је то ресторан, аеродром, тржни центар, и то колико ја видим и путујем задњих 20година то се беспрекорно поштује без приговора.
    Само у Србији појединци би хтели да им се закон прилагођава како они желе, па то нигде нема.
    Колико ја видим и могу да закључим да ти наши власници ( угоститељи ) нису нигде били изван границе Србије да виде како се живи и поштује закон у другим државама. Па дошло је време да се и у Србији полако успостави ред и закон али у свим сверама живота. Конкретно ти кафићи и те посластичаре су биле тако мале са по неколико стола више су заузимале јавни птостор испред где обични грађани пролазе то је лош призор тога нигде нема, боље и да не постоје кад се већ буне и и протествују. ЗАКОН ЗА СВЕ ПОДЈЕДНАКО...
    КАЗНЕ ЗА НЕ ПОШТОВАЊЕ....

  • glavonja

    00:07 // 25. 11. 2010.

    Bas mi je zao sto nece moci da se pusi u ovim ugostiteljskim objektima ali su trebali da razmisljaju unapred...uostalom neka promene lokaciju pa neka se opredele za pusacki ili nepusacki kafic....ZIVEO ZAKON ZIVEO CIST VAZDUH!!!!!!

  • avram

    08:51 // 25. 11. 2010.

    dobro kad nisu udarili na vladu direktno,ovako spremni!

  • hector

    12:12 // 25. 11. 2010.

    auuuu, najaci mi je ovaj sto je "otpustio" pet radnika.
    bas me zanima koliko je od njih prijavio i koliko im je uplacivao socijalno, penziono, zdravstveno (posto im pusenje u kaficu sigurno narusava zdravlje).
    necu ni da pitam kolike je plate davao tim mucenicima...

  • Nepušač

    16:33 // 25. 11. 2010.

    Ako bre, nek im sve zabrane !!!

    Pušenje je narkomanija !!!

    Ako je zabranjen heroin, kokain, trava, onda i cigare treba zabraniti !!!

    Ionako najviše stradaju nepušači, koji bez razvijenog imunog sistema na cigare gutaju sav taj dim i zarade rak pluća.

    Ja ne izlazim u Sunset (Salun u Dušanovoj) jer je atmosfera nemoguća. Od dima ne vidim prst pred okom. Imam osećaj da za jedan sat stajanja tamo mogu da zaradim rak.

    Neka im sve živo zabrane, krajnje je vreme !!!

    Naravno, pušače će da boli u početku, kao i vlasnike nekih kafića, ali tako mora.

    Vremenom će i ti pušači da gube prijatelje jer njihovi drugovi nepušači neće hteti da sede sa njima u prostorijama namenjenim pušenju, pa će sve to da pokrene jednu lančanu reakciju koja će dovesti do trenda ostavljanja cigara !

    Zato samo napred i ZABRANITE pušenje i na ulicama i u stanovima - zabranite cigare !

  • Milos

    18:17 // 25. 11. 2010.

    Jao jao bas tuzno...Dodje mi da zaplacem!

  • Zoki

    19:04 // 25. 11. 2010.

    Čitajući komentare ovde i na b92, počinje da mi bude iskreno žao što sam ikada imao obzira prema nepušačima, pogotovo kada mi je jedan tzv. prijatelj rekao da bi on streljao i vešao pušače. Jel'? Gospodo nepušači, u kafiće, kafane i restorane se NE MORA ići! Ako vam dim smeta, slobodni ste da ih zaobiđete. To su ionako mesta za ljude koji umeju da se opuste i uživaju, a vi to sigurno niste!

  • Tasha

    19:41 // 25. 11. 2010.

    Da dodam jednu stvar. Apsolutno je neprihvatljivo da se pusi tamo gde se sluzi hrana, jer se tako cestice dima lepe za hranu i idu direktno u zeludac, umesto u pluca.
    Na zalost, kod nas jos uvek to nije usvojeno, ali koliko sam shvatila, ovo sto je dozvoljeno kaficima i restoranima je neka vrsta prelaznog perioda. Za nekoliko godina ce se i to zabraniti.

    Obisla sam nekoliko svetskih prestonica i svuda je totalno zabranjeno pusenje. Milina je uci u kafic, pub, diskoteku i restoran a da je unutra vazduh potpuno cist. Zivim za dan da to vidim i kod nas. :)

  • ja jajajaaaaa

    18:09 // 24. 11. 2010.

    Ne mozete sve Srbe zaludjivati vasom gubitnickom demokratijom.U svojoj demokratji vi vidite samo,zvezde novca i to za pojedince,ostali narod neka gladuje,crkne ili ono najlepse neka SRBI nestanu sa ovih prostora!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: