Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 19. 6. 2014.

| Društvo

Protesti radnika “Pčelice” do rešenje problema

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti, NTV
pcelica-protest.JPG
Protest će biti održan i 20. juna od 18h

Ogromni dugovi koji ugrožavaju funkcionisanje ustanove, loši uslovi rada i opadanje kvaliteta usluga, neki su od razloga protesta sindikalaca “Nezavisnosti” iz niške “Pčelice”.

Predstavnici reprezentativnog sindikata niške predškolske ustanove počeli su sa protestima ispred Gradske kuće prošle sedmice, nastavili ih juče, a protestvovaće sve dok, kako ističu, neko iz gradske vlasti ne ponudi konkretno i primenljivo rešenje za probleme koji opterećuju “Pčelicu”.

- Radnici su sa pravom zabrinuti, jer “Pčelica” duguje ogromnu svotu novca dobavljačima i zaposlenima. Samo tražimo od predstavnika lokalne samouprave da neko izađe pred radnike i kaže na koji će se način rešiti dugovanja i druge probleme - kaže predsednica Sindikata “Nezavisnost” PU “Pčelica” Marica Božić.

protest Trećina radnika "Pčelice" je u sindikatu "Nezavisnost"Ona ističe da je kvalitet ishrane dece i uopšte usluga opao, kao i da zadržavanje prekobrojnih vaspitnih grupa šteti ne samo vaspitačima, već i samim mališanima.

Sindikalci “Nezavisnosti” kažu da ne žele da optužuju nikoga i da nisu nerealni u zahtevima, ali i traže da se ispita čija je odgovornost za trenutno stanje u “Pčelici”.

- Para je bilo za “Pčelicu” i godinama su prebacivana sredstva našoj ustanovi, tako da se pitamo otkud tolika dugovanja i tražimo da se istraži kako su rađeni ti transferi i gde je odlazio novac - kaže Božićeva.

Protestima sindikalista pridružili su se i neki od roditelja dece koja su u vrtićima, jer, kako napominju, gradonačelnik mora upozna sa zahtevima i problemima radnika čiji je posao briga o najmlađima.

- Ne znam koliko su opravdani razlozi njihovog protesta, ali znam da postoje neki problemi i da deca nemaju adekvatnu hranu. Tako znam da poslednjih 10 dana deca nisu pila mleko - kaže Siniša Nešić, jedan od roditelja koji se pridružio protestu.

Direktor Predškolske ustanove “Pčelica” Zoran Jonić nije se odgovarao na naše telefonske pozive, a ranije je za Nišku televiziju rekao da je uprava spremna da sarađuje, ali da zahtevi radnika moraju da budu realniji. On je najavio i da je u planu da „Pčelica“ i Grad upute zvaničan zahtev Ministarstvu finansija za transfer dodatnih sredstava ne bi li se rešio problem zaostalih zarada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milija

    23:53 // 28. 6. 2014.

    Ima li nekog bitnog u ovoj zemlji ko cita ovu bruku u Nisu.Jonicevu bahatost i mucke zna ceo Nis,nanosi stetu celom gradu pa treba ispitati zasto ga Perisic stiti.Sta to njih povezuje?Obojicu skloniti

  • vaspitac

    19:14 // 28. 6. 2014.

    Vecnik Bandur je jedini javno zagrebo u Pcelicino poslovanje.Svaka cast vecnice,red je da neko pocne tuznu pricu ovog grada u kojoj Perisica i ostale vecnike ne interesuju deca i njihovi vaspitaci.

  • strasno

    09:34 // 25. 6. 2014.

    Najgore od svega je sto i roditelji cute a znaju sta Jonic i Todorov rade na stetu njihove dece.Veliki novac je grad davao za decu ali je to otislo u njihove dzepove.Ispitati sta su stekli zadnjih god

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: