Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 11. 6. 2018.

| Društvo

Protesti zbog cene goriva i danas na jugu Srbije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Protest, ponedeljak 11. jun, foto Bojana Antic
Leskovčani zaustavili auta jutros od 7 do 8 sati, novi protest zakazali od 17 sati; foto: B. A.

Nezadovoljni cenom goriva, Leskovčani su i jutros od 7 do 8 sati zaustavili svoje automobile i motocikle. Njih desetak je bilo parkirano na Bulevaru oslobođenja kod Šop-Đokićeve kuće, a saobraćaj se u ostale 3 trake odvijao bez smetnji. U 17 sati bi protesti trebalo da budu održani u Nišu, kao i u Prokuplju.

Prema rečima Leskovčanina Jovice Stojiljkovića, policija ih nije ometala, ali je njihovo prisustvo bilo vidljivo. Oni će ipak, kaže, nastaviti da protestuju sve dok cene goriva ne padnu.

Cela Srbija je u blokadi. Ovo se ne tiče samo vozača, već svih građana. Samim tim što raste cena goriva, rastu i cene gradskog prevoza, taksi prevoza, ali i svih namirnica. Probudite se Leskovačni i pridružite se protestima jer se tiču svih nas - kaže Stojilković.

Leskovčani će saobraćaj blokirati i danas popodne, a okupljanje su najavili od 17 sati.

I Nišlije će četvrti dan zaredom protestovati u 17 sati. I ovog puta, kao u poslednja 2 dana, lokacija je magistrala kod sela Prosek, a ovog puta najavjuju tročasovnu blokadu puta.

Nakon pauze tokom vikenda, organizuju se i Prokupčani na društvenim mrežama koji će se takođe danas od 17 sati okupiti kod semafora u Ulici Vuka Stefanovića Karadžića, na ulazu u grad iz pravca Niša.

Očekujemo vas da nastavimo tamo gde smo stali u petak. Poželjno je prisustvo svih građana, ne samo vozača, već i biciklista, pešaka. Prokuplje se budi i nadamo se prisustvu još većeg broja nezadovoljnih građana u odnosu na prethodno okupljanje - kaže se u jednoj od objava na društvenim mrežema.

Iako je u petak bilo reči da će se protest i blokada radikalizovati od danas, odnosno da će doći do potpune blokade saobraćaja do ispunjenja zahteva, zasad ipak nema potvrde takve informacije.


Ministri: Blokade za svaku osudu, motivi politički

Proteste zbog cene goriva prokomentrisali su danas zvaničnim saopštenjima ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i ministar energetike Aleksandar Antić. Mihajlovićeva je navela da se blokadom saobraćajnica ugrožava bezbednost i sloboda kretanja svih drugih građana, te da je "taj način protesta nedopustiv i za svaku osudu".

Blokade automobila u kojima su bebe, deca i starci, naročito na velikim vrućinama, ugožavaju živote naših građana i to nema nikakve veze s protestima građana zbog cene goriva, već sa uvođenjem haosa u našu zemlju - naglasila je Mihajlovićeva.

Kaže da Vlada Srbije i resorna ministarstva svakako analiziraju stanje na tržištu goriva i traže način kako da odgovore na poslednja poskupljenja.

Iz Ministarstva rudarstva i energetike navode da o cena goriva "uvek može da se razgovara civilizovano, a to nikako nije razlog da se ometa saobraćaj, sloboda kretanja i naročito prolaz hitnim službama koje pomažu našim sugrađanima u nevolji".

Motivi za ovaj protest definitivno nisu socijalni, već su politički i ovakav protest predstavlja svojevrstan teror prema ogromnoj većini naših sugrađana, koji su u kolonama - ometeni da odu na posao ili da se vrate svojoj porodici - stoji u saopštenju ovog ministarstva.

Ističu da je reč o "čisto političkom protestu političke manjine, bez podrške u narodu, koja zloupotrebljava pravo na protest".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bole

    00:02 // 12. 6. 2018.

    U Leskovcu niko ne sme da pisne. Nemoj slučajno da se čuje da protestuješ, ode posao.

  • prof dr CVETKO prvi

    22:24 // 11. 6. 2018.

    Ovi - strani plaćenici tj. napaćenici i dalje podrivaju naš opšteprihvaćeni
    system ! Svima lepo a ovi rešili da voze auta ! gde su vam konji , hati, rage i magarci - jedni? ...Jel vi av, av ...reče da se svi "ukače na banderu" i da kažu da je 'leb najjeftin u cel' svet i niko da mu kaže fala ! Ma , ja sam da njega tj. njegovu sliku , sa prigodnim i tekstom punim tuge -zakačimo na banderu

  • braca

    15:36 // 11. 6. 2018.

    Za trenutne političare i neke buduće vlasti: dokle god vodite državu u kojoj je jedini uspeh otići iz nje - bolje bi vam bilo da ćutite.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: