Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 18. 1. 2019.

| Društvo

Protestima se od sutra pridružuju i Piroćanci

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Protesti bez lokalnih zahteva
Protesti bez lokalnih zahteva; foto: A. P.

Pod sloganom “Da ostanemo svi u Srbiji” građani Pirota okupiće se sutra na Trgu Pirotskih ratnika od 18 sati kako bi protestovali protiv režima Aleksandra Vučića, piše u pozivima na skup koji se šire preko društvenih mreža, dok zvanično nije objavljeno ko je organizator protesta. Skup, za sada, bez lokalnih zahteva.

Oni koji pozivaju na protest novinaru Južnih vesti rekli su da žele da ostanu anonimni, a na pitanje šta je cilj protesta kažu - da se kod sugrađana probudi svest i sloboda.

Organizacija postoji samo u smislu da se to prijavi policiji. Izašli smo par puta do sada, ali ne u velikom broju. Građani izlaze na ulicu da iskažu zadovoljstvo i pokažu simpatije prema ostalim protestima koji se održavaju u Srbiji, ali nemamo nikakve kontakte sa organizatorima tih protesta - kaže jedan od učesnika.

Termin protesta ipak se poklapa sa beogradskim, a organizatori kao glavni cilj ovog i narednih okupljanja navode smenu vlasti.

Ne dozvoljavamo da se povezujemo sa protestima gde se pojavljuju političari. Dakle niko od opozicije ili bivše vlasti nije dobrodošao na našem skupu. Na početku svako iskaže neki problem, onda se krećemo pešačkom zonom, ideja je da se animiraju sugrađani da izađu i pokažu svoje nezadovoljstvo - kažu učesnici.

Sam naziv protesta govori da su Piroćanci nezadovoljni stanjem u državi, smatraju da za trenutno stanje deo odgovornosti ima i lokalna vlast, a da li će doći do nekih lokalnih zahteva, kažu, zavisi od omasovljenja protesta. Do tada će šetati i pozivati sugrađane da pokažu hrabrost izlaskom na ulicu.

Podsetimo, nezadovoljne Nišlije večeras će po 2. put masovno izaći na ulice, dok su se građani Kuršumljije juče po 4. put okupili da da protestvuju protiv lokalne vlasti i režima Aleksandra Vučića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    10:14 // 19. 1. 2019.

    Samo vi setajte dragi Pirocanci. Za mene je kasno. Kad sam otisao iz Srbije. Neka sada slobodno zaposljavaju decu SNS cinovnika i rodjaka i bezmalo maloletne bezobrazne i nevaspitane sestre po bolnicama i ZZJZ Pirot. Njima treba novac za sminku i duvan A nama porodicnim ljudima u 40-tim ne treba posao da prehranimo decu. Sve sto vredi ce otici. Evo uskoro dolaze kod mene i moja porodica. Srecno.

  • Овца за шишање

    10:12 // 19. 1. 2019.

    ПироТЈанци, сви на птотест, СНС вама највише завлачи руке у џепове!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: