Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:22, 16. 1. 2016.

| Društvo

Protestom stanari u Nišu tražili ostavke gradskog rukovodstva

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
protest stanari
Protesti opet na proleće, najavljuju iz Udruženja; foto: V. Keser

Okupljeni ispred Gradske kuće predstavnici Udruženja predsednika skupština stanara i građani večeras su tražili od gradonačelnika Niša, članova Gradskog veća, direktora i nadzornih odbora niških javnih preduzeća da daju ostavke.

Nekoliko stotina građana uprkos snegu pozvalo je kompletno gradsko rukovodstvo da odstupi i, kako kažu, “tako oslobode grad okova neodgovorne vladavine”.

Oni neće sada podneti ostavke, ali ovo je dobar čin da se vidi da smo spremni da i onda kada je plus 40 stepeni i onda kada veje sneg da pokažemo šta mislimo - poručio je Đokica Jovanović iz Udruženja predsednika skupština stanara.

protest-stanari-smene-(16) Đokica Jovanović demantuje da će se udružiti sa nekom partijom; foto: Vanja KeserJovanović je napomenuo da je izveštaj Državne revizorske institucije pokazao da je istina ono o čemu Udruženje govori i mesecima upozorava građane i vlast.

Pokazalo se tim izveštajem da mi čuvamo državu, a da je političari rasturaju. Još pre više od mesec-dva smo upozorili da će Toplana dizati cene u decembru i to se evo dešava, iako gas nije poskupeo. Imali smo celu seriju jalovih razgovora sa gradskom vlasti, imamo potpisane dokumente i ništa od toga oni ne poštuju - rekao je Jovanović.

Iz Udruženja najavljuju da neće biti protesta u toku zime, već da će biti organizovane tribine na kojima će se razgovarati o problemima u gradu.

Tematski ćemo razgovarati o problemima i analizama do kojih smo došli. Hoćemo da što više građana zna ono što mi u udruženju već pouzdano znamo i da proširimo istinu o komunalnom sektoru koji nije javni sektor već privatni sektor za punjenje privatnih džepova - kazao je Đokica Jovanović.


protest-stanari-smene-(18) Zvižduci, duvanje u pištaljke i uzvici "lopovi, lopovi"; foto: Vanja Keser“Neće biti saveza sa političkim partijama”

Na izjavu gradonačelnika Niša Zorana Perišića da će se Udruženje predsednika skupština stanara "vezati za jednu vanparlamentarnu stranku", iz ovog udruženja uveravaju da se to neće desiti.

To što nam spočitavaju da ćemo se udružiti da nekom od partija i praviti neke saveze, poručujem da mi sa partijama nećemo praviti nikakve saveze jer u našem udruženju imamo članove svih partija. Imamo i ljudi koji pripadaju SNS. Sa političkim partijama ne razgovaramo jer su one poslednjih godina izgubile kredibilitet i ugled - rekao je Đokica Jovanović koji je jedan od osnivača ovog udruženja.

On je napomenuo da je predstavnicima Udruženja svejedno koja će politička partija biti na vlasti, već da samo traže od njih da poštuju zakon i da ne pljačkaju građane.

Mi se ne borimo za vlast i ona nas ne interesuje, ali se borimo protiv neodgovorne vlaste - poručio je Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sara bulevar nemanjica

    15:56 // 21. 1. 2016.

    medosevcani i pasipoljancani, stavite vrata i prozore,ne trosite tolika drva.xa,xa,xa

  • buca

    13:55 // 18. 1. 2016.

    Da se ne bi prepucavali DRVA i CG,da kazem da zivim u kuci i prikljucen sam na Toplanu,Racun je stigao danas - 16 000 din za 118 kvadrata.Napominjem-to je samo grejanje.Ipak,bio je to moj izbor.

  • Medoševčanin

    10:52 // 18. 1. 2016.

    Baš se u komentarima vidi da je ovo politička, a ne socijalna inicijativa. I sve u krug: Sjaše Kurta da uzjaše Murta. Koliko ima zainteresovanih stanara za razmenu sa mnom za kuću u Medoševcu?

    • Pobegli od motiku

      21:59 // 18. 1. 2016.

      Evo i ja nudim kuću u Pasi Poljanu od 200 kvadrata za stan na Bulevar. A kad uđu zimi u ledeno kupatilo ću ih pitam. Ili kad se probude ujutru u ladnu sobu, pa tek treba da založe šporet.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: