Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 11. 12. 2012.

Protokol o izmeštanju pruge iz centra Niša

perisic,-mrkonjic-i-dezer.jpg Na istom projektu Grad, Ministarstvo saobraćaja i EU

Radovi na izmeštanju pruge iz centra Grada možda krenu već juna 2013. godine, najavio je šef delegacije EU u Srbiji Vinsan Dežer.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Nislija

    15:47 // 11. 12. 2012.

    Do sad su najmanje deset puta nesto potpisivali u vezi izmestanja pruge. Tek treba da se uradi studija, pa onda projekat i koliko ce to sve da kosta. Problemi pocinju kad krene otkup zemljista, pa ko zna kad ce to sve da pocne. Daleko smo mi od pocetka. Juna sigurno nece poceti nista. Sto puta najavljuju ali nista

  • petar petrovic

    14:54 // 11. 12. 2012.

    bitno je da su ga oni potpisali, a kad ce da se gradi to niko ne zna. pa sta su onda uopste potpisivali i cemu sve ovo?? jel to ko za akva park?

  • Branko

    22:57 // 11. 12. 2012.

    Da rezimiramo o čemu se radi. Železnica ne želi da izmesti postojeću prugu kroz gradsko jezgro već da izvrši denivelaciju. Pruga može da ima pad ili uspon najviše 12,5 promila, što znači 12,5m na 1000m dužine. Znači da bi spustili prugu na 8m ispod zemlje nama treba 640 m dužine pruge. To znači da bi se voz spuštao negde do "Monopola" i ukop bi presekao dve veoma važne ulice: Vojvode Putnika i Jovana Ristića (kod Apelecionog suda). Drugi problem sa spuštanjem pruge je izuzetno podvodan teren na maloj dubini. Čemu izuzetno skupo a pri tome tehnički neopravdano rešenje sa denivelacijom kada je veoma jednostavno izmestiti celokupnu železničku prugu na novoj lokaciji. "Železnica" to posmatra ovako, sadašnja pruga se nalazi na veoma vrednom (skupom) gradskom građevinskom zemljištu, ako napuste to zemljište šta dobijaju od Grada za uzvrat? U tom "grmu leži zec" zašto ne žele tek tako da napuste svoj veoma vredan koridor kroz grad Niš.

  • Perko

    22:52 // 11. 12. 2012.

    BRAVO!Kada uz Kargo Centar, Urgentni Centar, Sudentski dom na gr.polju, Stadion, Arenu, Akva park, Operu, Tramvaj, Adu Ženevu,Delta City, Ikeu i ostale šarene laže dobijemo i izmeštenu prugu, postaćemo Metropola. Na žalost, mislim da će to biti malo sutra. Mrka je garant za to.

  • Milorad

    14:19 // 11. 12. 2012.

    Ako će da se priključi na već postojeću prugu kod Proseka, gde misle da naprave drugi kolosek kroz Sićevačku klisuru kad jedva ima mesta i za ovaj jedan?

  • Branislav Petrović

    15:07 // 11. 12. 2012.

    Napokon jedna dobra vest.Nadam se da će protokol da se poštuje i da grad bude oslobodjen trijangle.

  • Milena

    15:35 // 11. 12. 2012.

    Na drugoj slici se nalazi plan starog a ne novog železničkog čvora. Pogledajte malo bolje.

  • Saobracajni inzenjer

    16:35 // 17. 12. 2012.

    Управо та Европска унија планира затварање 40 великих рафинерија до 2012, и трамваји се уводе поново након укидања у аутомобилској еуфорији пре пола века. Чудно ми је да се у граду у којем скоро 90% становништва не може себи материјално приуштити вожњу колима, да је масовна радост због градње аутомобилских саобраћајница, на месту коридора идеалног за брзи градски шински превоз. Измештање теретних возова је разумно. Неразумно је што се сјајан коридор за градски шински саобраћај већ пола века неправилно користи. Тим коридором се до Нишке бање трамвајем стиже за 20-так минута чак и по најгорем кијамету, и при највећим застојима на друму.

  • dz_abe

    23:39 // 11. 12. 2012.

    bravo za sliku nove trase !!!!
    iz nje se sve vidi, jasno ko dan, a mutno je zbog snega i slabije vidljivosti

    gradjanin drugog reda*

    * gradjani drugog reda su zitelji opstina crveni krst i pantelej koje nijedna vlast ocigledno ne smatra delom grada jer ce se pruga izmestiti iz grada i proci kroz nase opstine.

    • Borko

      08:07 // 12. 12. 2012.

      Gospodine dz_abe tom trasom već prolazi autoput, zar ne?

  • Branko Savić

    16:40 // 11. 12. 2012.

    Neka se cudo desi...

  • Laki

    20:10 // 11. 12. 2012.

    To je samo paravan za procenat od firmi koje ce navodno izmestati zeleznicki cvor.Ta prica se prica dooobrih 30 godina.

  • Neko nebitan

    10:39 // 13. 12. 2012.

    Gde je ovde promena? Pruga vec prolazi ovom crvenom trasom...

  • Slavoljub

    19:17 // 11. 12. 2012.

    Zbog ovog primera izmeštanja pruge treba nam Evropska unija,jer kad stane gospodin Dežer na čelu, ove davnašnje želje Nišlija biće ispunjene do dogovorenog datuma.
    Da ne beše unije da nam organizuju kako da se uredimo čekajući na birou rada ili socijalno i sad novije kod lekara,još bi vladao nepotizam to jes najgori vid korupcije koji vlada u ovoj zemlji.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: