Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 10. 7. 2013.

| Društvo

“Proveravaće se ugovori o zakupu u Tvrđavi”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
tvrđva
Niška Tvrđava, arhivska fotografija

Gradski javni pravobranilac moraće da utvrdi da li su ugovori koje je grad prethodnih godina sklapao sa postojećim ugostiteljskim objektima u Tvrđavi rađeni po zakonu, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Na njegovu inicijativu formiran je Savet za revitalizaciju niške Tvrđave, a jedan od zadataka ovog tela biće i utvrđivanje ko je sklapao ugovore sa ugostiteljima na 10 i više godina.

- Ako neko iznajmi neki prostor u Tvrđavi i izgradi toalet u tom prostoru, a za taj toalet mu se smanji naknada za prostor, onda je tu grad na velikom gubitku. Unutar zidina naše Tvrđave napravljen je haos, probijani su zidovi i mene zanima ko je dozvolio da se tako nešto radi - rekao je Perišić.

Savet bi trebalo da napravi strategiju razvoja Tvrđave u narednih 10 godina, a radiće se i na zaštiti ovog istorijskog spomenika.

perisic Zoran Perišić, arhivska fotografija- Ja ću pokušati i pokrenuću akciju sa Ministarstvom kulture da našu Tvrđavu stavim pod zaštitu UNESCO-a. Mislim da naša Tvrđava zaslužuje tako nešto. Jedna je od najočuvanijih, ona je i u ovakvom stanju zaista dragulj - rekao je gradonačelnik.

Kako je najavio prvi čovek Niša, do kraja godine trebalo bi da bude sređen deo bedema Tvrđave, krov na Bali-begovoj džamiji, ali i rekonstruisan Atelje.

U Savetu su gradski većnik Predrag Savić, direktor Narodnog muzeja Slaviša Popović, direktor TON-a Uroš Parlić, direktor niškog Zavoda za zaštitu spomenika Elena Vasić Popović, načelnik Uprave za imovinu Ljubiša Janić, načelnik Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljub Mihajlović, dirketorka NKC-a Bojana Simović, arhitekta Marko Zečević, bivši većnici Miodrag Radović i Dušica Davidović i Dragan Aranđelović iz “Niške priče”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen Jovanovic

    15:53 // 23. 7. 2013.

    Stranacke komisije nikada nisu dale nikakav rezultat. Pitanje nelegalnog zakupa lokala je predmet za policiju. Ulaz u UNESCO je predmet za strucnjake. Gradonacelnik i komisija nisu ni jedno ni drugo.

  • sky

    08:59 // 12. 7. 2013.

    Gradski javni pravobranilac treba da prekontrolise ugovore o zakupu

    GRADSKI JAVNI PRAVOBRANILAC JE NA SVE TE UGOVORE DAO SAGLASNOST

  • Walter

    14:19 // 11. 7. 2013.

    Ugostiteljski objekti na Tvrdjavi su najvece ruglo tog istorijskog spomenika i sramota ovog grada zajedno sa cinjenicom da je na Tvrdjavi i sastajaliste djubretara!Totalni nemar prema spomeniku!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: