Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 22. 1. 2019.

| Društvo

Pruga Niš - Zaječar u blokadi do kraja nedelje

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
cisterne jasenovik
Cisterne napravile problem; Ilustracija, Foto: A. K.

Zbog nepristupačnog terena i teških uslova za sanaciju, kako kažu iz Železnica Srbije, pruga Niš - Zaječar na kojoj su se prevrnule cisterne sa amonijakom, biće u blokadi do kraja ove nedelje. Za april 2019. godine najavljuju i kompletnu rekonstrukciju ove pruge.

Vozovi idu samo od Zaječara do Svrljiga, a deonica Niš - Svrljig je u blokirana zbog havarije i oštećenja pruge kod Jasenovika. Iz Železnica navode da su tačne procene da će saobraćaj na ovom delu pruge biti u prekidu do kraja ove nedelje.

Jesu, to je najverovatnije. Nepristupačan teren i teški uslovi otežavaju posao - navode iz Železnica.

Ipak, direktor Železnica Miroljub jevtić navodi da se železnički saobraćaj u Srbiji u zimskim uslovima odvija potpuno bezbedno.

Da je Infrastruktura železnice Srbije u potpunosti spremna za rad u zimskim uslovima, govori i činjenica da je i tokom prethodnog snežnog talasa u Srbiji železnička infrastruktura funkcionisala bez i jednog problema - kaže Jevtić.

Direktor dodaje da vremenske neprilike nisu bile uzrok ni iskliznuća 2 cisterne privatnog operatera kod Jasenovika, na pruzi Niš – Zaječar.

Jevtić je za april najavio i prvu rekonstrukciju pruge Niš - Zaječar od kako je ona napravljena.

A da je to neophodno, svedoči i ovaj vanredni događaj. Reč je o jednoj od najlepših evropskih pruga, sa 54 mosta i 32 tunela - objasnio je Jevtić.

Podsetimo, 2 cisterne sa amonijakom iskliznule su iz šina u subotu na pruzi kod niškog sela Jasenovik, saobraćaj je od tada u blokadi na delu pruge od Niša do Svrljiga, a juče su i buldožeri izašli kako bi pripremili teren za sanaciju pruge.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milko

    11:10 // 23. 1. 2019.

    I tamo ih iznaprimali preko broja i 2001.i 2008. i od 2012-2018..... Garnitura starijih na odrzavanju pruga rinta ko konji plaseci se za radno mesto, a novi primljeni preko veza opstruišu rad, nestručni su I ne može I'm niko NIŠTA.... Kao I svuda po Gradu,u toplani, opstini, mediani, vodovodu it'd.

  • Mara

    06:09 // 23. 1. 2019.

    Nikad niko ne žuri ni za sta

  • Rados

    21:21 // 22. 1. 2019.

    Objavite slike kako strucnjaci rade.! Prosto je zalosno kad vidite.Prvo saopstenje im je bilo da za 24-48h uspostaviti saobracaj na pruzi. Kog lazu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: