Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 16. 6. 2011.

Pruga ostaje u centru Niša

nis, pruga palilula panoramio Palilulska rampa; foto: Teča sa Dunava, panoramio.com

Najveća zamerka DSS u gradskoj skupštini je što se u Generalnom urbanističkom planu vidi da se izmeštanje pruge iz centra Niša uopšte ne planira.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Miomir Drmonjic

    23:19 // 16. 6. 2011.

    Jos jedna prevara ove vlasti je izbila na videlo. Na kraju ce se ispostaviti da su za sve lagali da bi dosli na vlast. Dokle ce ovaj narod da cuti i trpi dok deca ginu iduci u skolu prugom. Za izmestanje pruge nema para, za novu halu nema para, za sajmiste nema para, ali zato za Beograd, za Vojvodinu, za ... ima para.

  • Branko Horvat

    10:45 // 17. 6. 2011.

    Ko je iz niškog JP "Zavod za urbanizam" učestvovao u izradi Prostornog plana područja infrastrukturnog koridora Niš-granica Bugarske? U vreme usvajanja ovog Prostornog plana 2009. godine, u svim dokumentima koje je do tada usvojila Skupština Grada Niša (Strategija razvoja Grada Niša (2007.god)i u svim Programima razvoja Grada (2008.,2009.,2010 i 2011.god.) je pisalo da se pruga izmešta iz gradskog jezgra. Ko je dao, suprotno svim odlukama lokalne samouprave saglasnost na Prostorni plan koji je objavljen u "Službenom glasniku RS",br 86/2009.?!!

  • Dejan Rajcic

    03:18 // 18. 6. 2011.

    G-dine Branko, Prostorni plan posebne namene infrastrukturnog koridora 10 donet je UREDBOM Vlade republike Srbije 09.10.2009.god. Lokalne samouprave ne daju saglasnost na takav dokument, vec je uvek obratno.
    O pogubnim posledicama ovakve Uredbe govorio sam na press konferencijama mnogo puta pocev od decembra 2009.-te kada sam saznao za sadrzaj te uredbe. Tada sam rekao da je to ZLOCIN koji je Vlada Srbije nacinila prema Nisu i Nislijama! Jos veciZLOCIN je sto su jos uvek aktuelni gradski oci to sve SVESNO PRECUTKIVALI I KRILI od javnosti.
    Na kraju, sam nacin donosenja i usvajanja novog GUP-a Nisa na Skupstini grada, na jedan vrlo cudan, ne transparentan i u mnogome obavijen nejasnocama, nacin, dovoljno govori sam za sebe. Ja sam ubedjen da je najpre niska akademska javnost u OBAVEZI da ODMAH podigne svoj glas i spreci potpunu propast grada !!! U suprotnom, alternative nema...

    • Branko Horvat

      09:43 // 18. 6. 2011.

      G-dine Rajčiću, ipak mislim da su ljudi iz Niša odnosno iz JP "Zavod za urbanizam Niš" učestvovali u izradi ovog Prostornog plana.
      Na sajtu JP "Zavod za urbanizam Niš" piše:

      "Danas JP Zavod za urbanizam Niš obavlja svoju delatnost pružanjem usluga državnim organima, organima lokalne samouprave, fizičkim i pravnim licima, pod uslovima utvrđenim Statutom, a osnovu cenovnika svojih usluga u skladu sa propisima o planiranju, uređenju prostora i građenju."

      U ovom slučaju je pružena usluga Republičkoj agenciji za prostorno planiranje.

  • Branko

    20:17 // 18. 6. 2011.

    Ono što GUP Niša do 2025.god nije predvideo je ponovno uvođenje tramvaja, suprotno mišljenju eksperata za gradski saobraćaj.
    http://www.youtube.com/watch?v=twsbtjPX0D4&feature=player_embedded
    Da li smo pre 80 godina imali mudrije i kreativnije gradsko rukovodstvo nego danas?

  • Branko

    10:28 // 18. 6. 2011.

    "Republička agencija za prostorno planiranje" ne izrađuje prostorne planove već samo raspisuje javne pozive a neko drugi radi taj posao. Evo jednog primera (sa sajta agencije) koji to ilustruje:

    11.09.2009.
    REPUBLIKA SRBIJA
    REPUBLIČKA AGENCIJA ZA PROSTORNO PLANIRANJE
    Kralja Milutina 10a, Beograd
    RASPISUJE JAVNI POZIV
    ZA IZRADU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE NACIONALNOG PARKA „ĐERDAP”

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: