Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 19. 8. 2016.

| Društvo

Pruga u Sićevu bez rampe, prolaznici u strahu

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
pruga-foto:-P.-F
Ni rampe, ni skretničara; foto: P. F.

Pešaci i vozači koji svakodnevno prelaze preko pruge u Sićevu zabrinuti su za svoju bezbednost, s obzirom da je pružni prelaz neobezbeđen i već neko vreme nema rampe. Iz “Železnica Srbije” kažu da nema nikog ko bi spuštao rampu, ali da prolaznici nisu ugroženi.

Jedan čitalac “Južnih vesti” kaže da je reč o skretanju na putu Niš - Pirot kod vinskog podruma u Sićevu. Svakodnevno, kaže, ovde prolazi mnogo automobila, pa su ljudi zabrinuti pošto je rampa pre izvesnog vremena skinuta.

Pružni prelaz je veoma frekventan pošto je to skretanje koje vodi za vikend naselje, manastir Svete Bogorodice i mini hidroelektranu Sićevo - kaže ovaj čitalac.

Iz “Železnica Srbije” tvrde da prolaznici nemaju razloga za strah, jer se vozovi zaustavljaju kada dođu ispred ovog prelaza.

Na ovom putnom prelazu nije ugrožena bezbednost, jer je postupak kod neobezbeđenog putnog prelaza definisana saobraćajnim pravilnikom, pa se sprovodi propisana procedura zaustavljanja svakog voza i pružnog vozila ispred prelaza - navode u “Železnicama”.

pruga-2-foto:-P.-F Iz "Železnica" uveravaju da nema mesta panici; foto: P. F. Kako kažu, ovaj prelaz nalazi se u nekadašnjoj stanici Sićevo koja je zatvorena skoro pet godina. Kako tu nema nikog ko bi spuštao i podizao rampu, ona je skinuta. 

Rampe su poskidale naše stručne službe, kako ne bi izazivali zabunu kod vozača, pešaka, biciklista, s obzirom da trenutno nemamo zaposlenog na tom mestu - kažu iz “Železnica”.

Rampa će, prema njihovim rečima, biti vraćena onog trenutka kada budu imali skretničara na ovom mestu.

Podsetimo, čak i tamo gde ima rampi, često se dešava da budu podignute dok voz prolazi. To se nedavno desilo u niškom naselju Trošarina, kada je pešak zaustavio automobile iz oba smera, a mašinovođa usporio i trubio.

Pre toga, ista situacija se desila i septembra u Leskovcu, u julu prošle godine u Jug-Bogdanovoj u Nišu, u maju i na margerskoj rampi, 2014. godine u Njegoševoj, 2010. u Hilandarskoj ulici...

pruga-3-foto:-P.-F Budite oprezni; foto: P. F.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr.Pravdić

    18:44 // 19. 8. 2016.

    Kakav skretničar kada se ta rampa spuštala automatski??

  • Slobodan Milošević

    16:01 // 19. 8. 2016.

    Zašto stoji znak da je pružni prelaz obezbeđen branicima ili polubranicima a ne znak da je pružni prelaz bez branika ili polubranika? To bi MORALO da se promeni

  • Verko

    12:44 // 19. 8. 2016.

    Mene više brine onaj mostić preko Nišave nego ovaj pružni prelaz.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: