Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 13. 11. 2013.

Prugu iz centra Niša izbaciti iz planova

GUP-Nis.jpg Pruga sada prolazi kroz centar Niša (crvena linija), a plan je da ide severnom obilaznicom (žuta linija), GUP Niš

Ukoliko u Generalnom urbanističkom planu Niša pruga ne postoji, ona ne može ni da se elektrifikuje, kaže gradski većnik Srđan Vasković.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nemac

    12:59 // 13. 11. 2013.

    Ostavite prugu kroz centar grada za tramvajski saobracaj od Doljevca do Proseka.

    • Borko

      13:46 // 13. 11. 2013.

      Tramvajska pruga mora biti integrisana u kolovozne trake bulevara zato što su potrebna dva tramvajska koloseka (dva smera) i da bi se mogli kretati i automobili a ne samo tramvaji.

    • Palilulac

      18:22 // 13. 11. 2013.

      Druže, ti si ili iz Doljevca ili Proseka , a možda i iz Nemačke, pa ti očigledno i nije jasno koliko je veliki problem ta pruga koja prolazi kroz centar grada.

  • Borko

    13:38 // 13. 11. 2013.

    Hvala Bogu da je neko napokon pročitao "Službeni glasnik RS", br.86/2009, Uredba br. 110-6334/2009-1 od 9.oktobra 2009.god? (Poglavlje 1.2.) i da je krenuo u izmeštanje pruge jedinim ispravnim putem.

    • Нишлика

      17:25 // 14. 11. 2013.

      А да ли ће и где територија Ниша да се шири ка северу? Да ли наши "стручњаци" просторини планери и урбанисти размишљају и планирају најмање за 50 и више година унапред?!

    • Borko

      19:52 // 14. 11. 2013.

      U tom koridoru već prolazi autoput a sa druge stane Nišlije će gravitirati novoj železničkoj stanici pored postojeće koja će postati čeona. Opština Pantelej će samo dobiti a nikako izgubiti zbog pruge

  • dragan

    15:20 // 13. 11. 2013.

    Neki koji su mislili da će pruga ići severnim krakom kupovali su od seljaka za jeftine pare njive. E sada su ti ljudi najveći huškači za izmeštanje pruge jer bez nje nema ni para.

  • sloba

    09:04 // 14. 11. 2013.

    Ovo znaci da samo jedan vecnik vredi u ovom gradu u kojoj su misjoj rupi ostali vecnici. Udruzimo se gradjani i isterajmo prugu iz centra grada.

  • НИШЛИЈА

    17:23 // 14. 11. 2013.

    Људи, знате ли да када је нишка привреда радила и била у пуном успону Еи Ниш и МИН Ниш нису успеле да направе подвожњаке за своје фабрике, а камоли данас сиромашна Србија да издвоји средства?!

  • Pantalejac

    17:27 // 14. 11. 2013.

    Постојећа "зајечарска" пруга такође пролази кроз урбани део Ниша - Пантелеј и Виник. Јер ту неће бити опасности и пружних прелаза у нивоу? како ће се ширити Ниш у будућности?

  • Ja sam Ja

    01:21 // 13. 12. 2013.

    Kada su mogli da daju toliko novca za milovanski eudikt u gradu punom ateista nemogu da daju za par km pruge...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: