Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 29. 9. 2020.

| Društvo

Pružni prelaz kod EI nebezbedan, iz "Železnice" kažu da žele da ga poprave, ali nemaju saglasnost

Autor:J. A. i M. J.Izvor:Južne vesti
Pruzni prelaz EI 2; foto: citalac-Prijavi problem
Svakodnevnu tuda prolaze radnici, prelaz nebezbedan; foto: čitalac/Prijavi problem

Da je pružni prelaz kod EI u Nišu već mesecima uništen i propao, te da nije bezbedan za radnike koji tuda prolaze na putu do posla, požalilo se preko aplikacije "Prijavi problem" nekoliko Nišlija. Iz nadležnog preduzeća Infrastrukture železnice odgovaraju da ne znaju u čijoj je nadležnosti put koji prolazi preko pruge, a da bez njegove saglasnosti ne mogu da ga poprave. Najavljuju i da bi prelaz mogao da bude ukinut zbog bezbednosti.

Nekoliko građana ukazalo je preko aplikacije "Prijavi problem" na nebezbedan pružni prelaz kod takozvane "radničke kapije", preko kojeg veliki broj radnika svakodnevno prolazi na putu do posla. Pruzni prelaz EI; foto: citalac-Prijavi problem Nije bezbedno da građani prolaze ovuda; foto: čitalac/Prijavi problem

Pružni prelaz kod EI, gde 60% radnika prolazi prilikom dolaska na posao, a među njima i radnici Aster tekstila je uništen ovih dana i totalno, vrlo lako može doći do povreda. Ovo je dugogodišnji problem koji Železnice Srbije i gradske vlasti nisu sposobni da reše - pišu građani.

Pruzni prelaz EI 3; foto: citalac-Prijavi problem Nebezbedan prelaz, ali ne znaju čiji je put da bi ga sanirali; foto: čitalac/Prijavi problem Reč je o pešačkom prelazu preko pruge Niš - Dimitrovgrad, koji se nalazi blizu železničke stanice "Ćele-kula", na jednom od ulaza u krug nekadašnje Elektronske industrije.

Da je on u lošem stanju znaju u nadležnom preduzeću Infrastrukture železnice, ali u odgovoru Južnim vestima navode da trenutno ne mogu da reše problem.

Da bi Infrastruktura železnice Srbije mogla da popravi navedeni pešački prelaz, neophodno je da ima i saglasnost onoga u čijoj je nadležnosti put koji prelazi preko pruge (upravljač puta). Bez takve saglasnosti, nema mogućnosti, ni pravni osnov da pristupi radovima i popravi putni prelaz - objašnjavaju.

Pruzni prelaz EI 1; foto: citalac-Prijavi problem Ako ne reše problem, predložiće ukidanje ovog prelaza; foto: čitalac/Prijavi problem Nisu uspeli da utvrde u čijoj je danas nadležnosti put preko pruge, jer njime ne upravlja ni Grad Niš.

Bez te saglasnosti, Infrastruktura železnice Srbije nema osnov, a samim tim ni mogućnosti, da popravi navedeni pešački prelaz preko pruge. Stručne službe ostvarile su saradnju sa lokalnom samoupravom, kako bi se pronašao način da ovaj problem bude rešen - odgovaraju.

Ukoliko ne budu našli način da reše problem koji su građani prijavili, kako kažu, stručne službe će predložiti da pomenuti pružni prelaz bude ukinut, zbog bezbednosti pešaka i železničkog saobraćaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Калча

    17:49 // 29. 9. 2020.

    То НИЈЕ пут! Парцеле су у власништву једна Железнице а друга у власништву државе и града, 24)25, и приватника, 1/25. Ради се о ЦЕЛОМ паркингу који омеђује кружни ток, пруга и ограда поред прилазне стазе.

  • Matic Dusan

    17:11 // 29. 9. 2020.

    A po cemu su radnici Aster tekstila bitniji od radnika ostalih fabrika pa su morali da budu istaknuti u ovoj vesti?

  • dragoljub stamenković

    10:32 // 29. 9. 2020.

    Ko hoće da reši problem nađe rešenje. Čemu vam služi gradonačelnica i načelnik Nišavskog upravnog okruga !?
    Za slikanje i mezetenje sa Drvarom?






Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: