Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 17. 9. 2020.

| Društvo

Pružni prelaz u Vrtištu urastao u šiblje, meštani kažu da moraju da izlaze iz kola da provere ide li voz

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Pružni prelaz Vrtište
Od grmlja se ne šta nailazi; foto: Čitalac

Odmah pored pruge u niškom selu Vrtište nalazi se visoko šiblje koje potpuno zaklanja pogled. Poučeni iskustvom, meštani rampi ne veruju, pa kažu da moraju da izađu iz kola i osmotre da li ide voz, pa tek onda da nastave dalje. Iz Železnica Srbije ni nakon 20 dana od poslatih pitanja ne odgovaraju kada će ovaj problem biti rešen.

Meštanin, koji se požalio Južnim vestima preko aplikacije Prijavi problem, kaže da je ranijih godina šiblje redovno odavde čišćeno, ali da se ove to ne dešava. Šiblje pruga prelaz Vrtište Rampi ne veruju, pa proveravaju izlazeći iz kola; foto: Čitalac

Prolaz je jako frekventan. Napominjem i da je tu ponekad rampa otvorena, a voz prolazi. Molim vas, ovo je jako hitno, da ne bude kasno - poručio je zabrinuti Nišlija.

Pružni prelaz Vrtište Šiblje na sve strane; foto: ČitalacInače, slike podignutih rampi dok vozovi prolaze gotovo da su svakodnevne u Nišu i okolini, o čemu su Južne vesti mnogo puta pisale. Iz Železnica Srbije nekada odgovore da je kvar u pitanju, češće ne odgovore uopšte u čemu je problem. Pre skoro dve godine desila se nesreća u kojoj je voz prepolovio autobus, a iste večeri i dan kasnije ponovo su viđene podignute rampe dok vozovi prolaze.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Каква Железница, таква и држава

    16:16 // 17. 9. 2020.

    Са фотографијије се види да тзв. хемијски воз вероватно одавно није пролазио, можда и годинама, тим међународним коридором.Некада су биле пружне десетине, са десетарима пруге, који су све уредно одржавали, косили, секли, уређивали насипе са туцаником и др. Код једне од, не знам колико "чувенх" реформи наше железнице, ти радници су први проглашени вишком и отпуштени. Машиновође не виде у кривинама

  • Bole

    16:05 // 17. 9. 2020.

    Koja bre železnica Srbije? Njih treba preimenovati u trutovi Srbije ili neradnici Srbije.

  • penzionerka

    10:21 // 17. 9. 2020.

    Mestani,isecite sami to siblje,nece vam pasti kruna s glave.

    • tačno, moraju to sebe radi da odrade

      11:24 // 17. 9. 2020.

      Ostaje problem bezbednosti pružnih prelaza, MGSI izvršilo je reformu ŽS, ali je to toliko nakaradno urađeno da je bezbednost pružnih prelaza na još nižem nivou nego što je bila pre reforme. Sačuvana su brojna nepotrebna radna mesta administracije u BG, a mi smo nebezbedni, jer branika ili nema ili ne funkcionišu... Reforma nije učinila pružne prelaze bezbednim,a ministarka nesmenljiva...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: