Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:13, 19. 9. 2009.

| Društvo

Prva faza radova na sanaciji deponije

Autor:Izvor:

Glavna niška deponija će nakon 40 godina biti u potpunosti sanirana. Radovi su već počeli, a 18 miliona dinara za prvu fazu obezbeđeno je iz gradskog budžeta.

Izvođač radova je Javno komunalno preduzeće "Mediana", a nadzor je poveren Direkciji za izgradnju grada.

Uskoro će biti raspisan tender za drugu fazu sanacije za koju će iz gradskog i republičkog budžeta biti izdvojeno po 20 miliona dinara.

U poslednjih godinu dana urađen je veliki deo posla na sređivanju niške deponije. Pored obeležavanja, pripremljeno je i novo polje za odlaganje smeća, a urađeni su i odvodni kanali za otpadne vode.

U nastavku sanacije biće raspisan tender za ugradnju perforiranih cevi za odvod gasa sa deponije.

Na kraju kanala za oticanje otpadnih voda biće postavljen sistem za prečišćavanje, pa će u Nišavu odlaziti potpuno čista voda.

Završetak sanacije očekuje se u narednih godinu dana, kada treba da počne izgradnja nove regionalne deponije, koja će rešiti probleme odnošenja smeća iz Niša, Doljevca, Merošine, Gadžinog Hana, Aleksinca, Svrljiga i Sokobanje.

Grad Niš uklonio je sa svoje teritorije u proteklih nekoliko meseci više od 5 i po hiljada tona otpada, čime je očišćena četvrina divljih deponija u gradu i okolini.

Sa ulica, zelenih površina, obala reka i seoskog područja u poslednjih pet meseci uklonjen je otpad, a 35 ari je pretvoreno u korisnu površinu.

Za te namene do sada je uloženo oko 6,5 miliona dinara iz gradske kase.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: