Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 28. 5. 2015.

| Društvo

Prva nagrada za đake OŠ "Stefan Nemanja"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Vetrenjaca-OS-Stefan-Nemanja.jpg
Đaci OŠ "Stefan Nemanja" dobili su nagradu za vetrenjaču

Đaci niške OŠ "Stefan Nemanja" su od upotrebljene ambalaže napravili "Vetrenjača grad" i na kreativnom konkursu "Eko paket", u kategoriji đaka VII i VIII razreda, osvojili prvo mesto u Srbiji.

Na konkurs koji je deo međunarodnog programa "Eko škole" ove godine je stiglo više od 600 individualnih i kolektivnih radova iz 26 škola i obrazovnih ustanova.

Cilj ovog projekta je edukacija javnosti o pravilnom odlaganju upotrebljene tetra-pak ambalaže i podizanje svesti o odgovornom odnosu prema prirodi - piše na sajtu Ambasadora održivog razvoja i životne sredine.

Nastavnice ove niške škole Vesna Kocić i Vesna Vukojević dobile su zahvalnice jer su mentori sa najvećim brojem prijavljenih radova.

Tokom programa "Eko škola" đaci škole "Stefan Nemanja" imali su prilike da uče o pečurkama i prirodi na prezentaciji i izložbi gljiva.

Učenici su saznali da su pečurke hrana, otrov i lek, zavirili su u mikrokosmos čudesnih gljiva, upoznali čarobni svet kopnenih zvezda sa vrhova Suve planine, obala Nišave i šuma Vilinog grada - kažu u školi.

Grupni radovi na konkursu "Eko paket" nagrađeni su u 3 uzrasne kategorije. U kategoriji predškolskog uzrasta za rad "Voz" nagrađeni su mališani iz Predškolske ustanove "Sunce" iz Gornjeg Milanovca, a u kategoriji đaka od III do VI razreda za "Eko poligon" nagradu su dobili đaci Škole za osnovno i srednje obrazovanje za domom "Vuk Kradžić" iz Sombora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: