Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 15. 4. 2020.

| Društvo

Prva sednica novog kriznog štaba u Nišu: stižu novi testovi, prate se bolnice i domovi

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
štab okrug
Prvi sastanak sa direktorima bolnica i domova; Foto: Nišavski okrug

Novi krizni štab za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom okrugu sastao se danas u Nišu, predsedavao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a kažu da su analizirali rezultate testiranja zaposlenih i pacijenata u bolnicama i domovima na jugu Srbije. Naveli su i da će novi testovi u Niš biti dopremljeni do kraja nedelje.

Kako je Niš postao najveće žarište u epidemiji korona virusa, Vlada je formirala poseban štab za ovu krizu.

Članovi Štaba sastali su se danas u Nišu sa direktorima bolnice u Gornjoj Toponici, Doma za smeštaj odraslih lica Kulina, gde je juče potvrđen ulazak kovida 19. Na sastanku su bili i čelnici Doma zdravlja i Bolnice u Aleksincu , kao i sanitarni inspektori i komandant Opštinskog štaba u Gadžinom Hanu.

Nije saopšten broj obolelih u Kulini i da li je reč o zaposlenima ili pacijentima. štab okrug Spremaju se nove mere: Foto: Nišavski okrug

Analizirani su podaci o rezultatima testiranja zaposlenih i pacijenata, odnosno štićenika i pacijenata bolnice u Gornjoj Toponici i štićenika u Kulini i naloženo je sprovođenje svih mera postupanja u vanrednom stanju - navode iz Štaba.

Na sastanku je, kako navode, analizirana trenutna epidemiološka situacija u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu, merama koje će novoformirani Krizni štab preduzeti na teritoriji dva okruga.

Nova isporuka testova u Niš stići će do kraja nedelje. Pacijenti koji su prvi ušli u privremenu bolnicu u Čair sinoć su testirani i ukoliko budu negativni biće poslati u kućnu izolaciju od 14 dana - najavljeno je.

Pratiće se i nalagati mere u funkcionisanju privremenih bolnica, kontrolisaće se nova i preduzimati koraci za suzbijanje potencijalnih žarišta.

Sastanku štaba predsedavao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović a iz Okruga navode da su prisustvovali članovi – epidemiolozi Darija Kisić Tepavčević, Branislav Tiodorović, infektolog Miloš Korać, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije i načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović, kao i članovi MUP-a, Ministarstva odbrane, BIA i predstavnici zdravstvenih ustanova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Strasno

    23:49 // 17. 4. 2020.

    Odmah prave katastrofalnu gersku,zbog jednog nadobudnog partijskog kadra,koji ne zeli da slusa pametne predloge i otvara kovid bolnicu u Radonu u N.banji i to prebacivanjem vec zarazenih iz Zelengore,iako Radon nije idealno mesto za njih.Unistice Institut da nece proraditi do jeseni.

  • Slavisa

    15:15 // 16. 4. 2020.

    Bolje se ugledajte na sever Srbije i budite disciplinovani. Nijedan krizni stab vam neće biti od pomoći,ako sami sebe ugrožavate.Vi niste poštovali preporuke i mere i eto šta vas snašlo.Plasim se da će vam biti još gore,jer se bavite nebitnim stvarima:ko je ko i ko je zasta?

  • Struka

    09:27 // 16. 4. 2020.

    Da li uopste vlast zna da postoji Fakultet zadtite na radu - VANDREDNE SITUACIJE???
    Pa u stabu za vandredne siruacije postavite ljude iz struke: Doktore i ljude koji se time bave!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: