Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:34, 11. 7. 2016.

| Društvo

Prva sednica novog niškog Gradskog veća

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vece
Prva sednica nove niške Vlade; foto: JV

O inicijativi za izmenu Statuta, predlozima koje su usvojili stari većnici, ali i imenovanju sekretara ovog tela, diskutovalo se i glasalo na prvoj sednici Veća kojom je predsedavao novoizabrani gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ova sednica je održana samo nekoliko sati od izbora novog gradskog rukovodstva, a većnici su odlučili da se već sutra pred odbornicima Skupštine Grada nađe amandman kojim bi se produžio rok za predloženu promenu Statuta Grada Niša

Amandmanom prolongiramo tu izmenu, jer u Članu 4. koji brišemo piše da mora da se izmeni u roku od 30 dana od pokretanja inicijative za promenu. Nastupile su personalne promene u veću, pa će nam trebati nešto više vremena za izmenu - rekao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.

Dodaje da je još jedan razlog za prolongiranje želja novog rukovodstva Grada da se o izmeni Statuta povede široka javna rasparava.

Da svi oni koji su zaiteresovani - političke stranke, opštine, NVO sektor i građani, daju svoje sugestije, ideje i primedbe. Čim imate javnu raspravu koja traje određeni period to znači da neke rokove morate da pomerite - rekao je Banđur.

Prestankom mandata starom Veću istekao je i mandat telima koje je ono formiralo, pa su na današnjoj sednici razrešeni funkcija predsednici i članovi Saveta za ljudska i manjinska prava, Saveta za građanske inicijative i Privredno-ekonomskog saveta. Novi sastavi bi trebalo da budu imenovani na nekom od narednih zasedanja.

Podsetimo, odobornici niškog parlamenta danas izabrali su danas za gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, dok su za nove članove gradske vlade izabrani Branislav KačarTijana Đorđević IlićMiloš MiloševićMihajlo Zdravković, Igor VojinovićBojan KrstićJelena MitrovskiSaša Živić i Svetozar Aleksov.


Novi-stari sekretar Gradskog veća

Pošto je dosadašnji sekretar Veća Nađa Marković na pretposlednjoj sednici podnela ostavku, kako je pojasnio bivši gradonačelnik Zoran Perišić, iz ličnih razloga, na njeno mesto izabrana je Marina Janković.

Jankovićeva je na ovoj funkciji već bila i to od 2008. do 2012. godine u periodu dok je gradonačelnik bio Miloš Simonović. Kako je utvrdila Državna revizorska institucija u svom izveštaju o trošenju niškog budžeta za 2010. godinu, ona je u to vreme sa dvoje ljudi potpisala ugovore o delu, angažujući ih tako da obavljaju poslove koji su već bili obuhvaćeni sistematizacijom.

Za ovaj prekršaj, koji je građane koštao preko pola miliona dinara, osuđena je pravosnažno i platila kaznu od 8.000 dinara. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • da li je ovo moguce

    15:05 // 12. 7. 2016.

    da li je ovo moguce sadašnja vlast na funkcij postavlja ljude koji su pravosnažno osuđeni ili se revizorska sa građanima šali dokle bre vise nacelnici Uprava(imovina komunalne) pod istragom njihovi pomocnici pod istragom direktori osuđivani šefovi pod istragom inkubator centri i druge institucije dokle bre VIŠE ispada napravi prekrsaj plati 8 hil i eto tebi mesto mi smo glasali da BUDE DRUGACIJE

  • Maskenbal na Rudniku

    11:00 // 12. 7. 2016.

    "I kod nas ovamo maskenbal se pravi..."

  • dr Jakov Zlatar

    07:46 // 12. 7. 2016.

    Znači SDS posredno ušao u koaliciju sa SNS-om obzirom da je Jankovićeva njihov član.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: