Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 24. 11. 2020.

| Društvo

Prve novčane kazne Prekršajnog suda u Nišu za ugostitelje koji nisu poštovali radno vreme i distancu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
ugostitelji
Od danas važi nova mera - skraćenjo radno vreme do 18 sati restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima; foto: Vanja Keser

Jedan ugostitelj u Nišu kažnjen je sa 50.000 dinara jer nije poštovao meru da za jednim stolom mogu da sede najviše dve osobe i meru obaveznog razmaka između stolova od 2 metra, a izrečeno je i 5 novčanih kazni uglavnom zbog nepoštovanja radnog vremena u ugostiteljskim objektima, saopštili su iz Prekršajnog suda u Nišu.

Kako dodaju, ovo su prve novčane kazne koje su izrekli zbog nepoštovanja naloženih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19.

Kazna za ugostitelja koji nije poštovao mere distance i rasporeda sedenja izrečena je po zahtevu sanitarne inspekcije Nišavskog upravnog okruga. Kažu da je po zahtevima ove inspekcije zbog nepoštovanja mera u toku postupak protiv još 11 ugostiteljskih radnji u Nišu.

Postupajući po zahtevima za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima koje je izdala komunalna policija i komunalna milicija Grada Niša, uglavnom zbog nepoštovanja utvrđenog radnog vremena u ugostiteljskim objektima, za vreme pandemije ovaj sud izrekao je 5 novčanih kazni u rasponu od 40.000 do 75.000 dinara, a postupak protiv još 4 ugostiteljske radnje, po izdatim prekršajnim nalozima je u toku - saopštavaju iz suda.

Napominju da ove odluke nisu pravnosnažne, jer se protiv njih u roku od 8 dana od dostavljanja mogu podneti žalbe.

Inače, od danas su na snazi i nove mere, među kojima su skraćeno radno vreme do 18 sati za restorane, kafiće, barove, klubove, kladionice i tržne centre.

Podsetimo, od skoro, sem sanitarne inspekcije, primenu protivepidemijskih mera kontroliše i komunalna milicija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Fred ventura

    14:09 // 25. 11. 2020.

    U strane trzne centre pa tamo ispijajte pice!!!! stranci ce I tamo da vam otvore kafane ako treba I kafiće I etno kuće srpske I to bolje od nasih ljudi koji se time bave, pa cete vi da vidite narode!!! Pazi sta se narod usudio, da pije pice u kafanama nasih ugostitelja, e pa I to ce stranci da nam po zatvaraju....

  • Дракче Тормак

    11:12 // 25. 11. 2020.

    Како то вирус у одређено време не делује, а од до постаје активан. Небулоза, ово је психички рат против грађана.

  • Mara

    04:59 // 25. 11. 2020.

    @ Dzamutka u pravu si covek uvek podje od sebe

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: