Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 29. 12. 2017.

| Društvo

Prve operacije u novom niškom Kliničkom centru

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
operacija
Prve operacije u niškom Kliničkom centru; foto: KC

Iako bez upotrebne dozvole i sa majstorima u hodnicima, plan razvoja Kliničkog centra Niš, kako kaže direktor Zoran Radovanović, odvija se bez problema, pa su tako obavljene i prve operacije.

Desetak dana od svečanog otvaranja, u najsavremenijim salama, odrađeni su prvi, ne tako komplikovani, hirurški zahvati - operacije preponske kile i zahvati na debelom crevu.

Operativni program, kako je rekao doktor Goran Stanojević, obuhvatio je nekoliko klinika, a operacije su se obavljale u dve od ukupno petnaest sala.

Šestoro pacijenata koji su smešteni na Klinici za digestivnu hirurgiju operisani su danas i ponosan sam što mogu da kažem da je sve proteklo u najboljem redu, a naši osmesi, svih nas koji su radili u novim salama i na novoj opremi, govore sve - kaže doktor Stanojević.

klinicki-sala2-foto-KC Najsavremenija oprema; foto: KCDoktor Radmilo Janković sa Klinike za anesteziologiju, kaže da je u novom Kliničkom centru, prednost za sve lekare i pacijente najsavremenija anesteziološka oprema.

Ovo je veliki pomak za sve nas, jer osim što sada imamo najmodernije uslove za rad sa pacijentima, soba za oporavak je nešto što Klinički centar do sada nije imao, te sada možemo slobodno da kažemo da smo u rangu najsavrmenijih svetskih bolnica i trudićemo se da u narednom periodu budemo još bolji - rekao je doktor Janković.

Prema rečima direktora Kliničkog centra Zorana Radovanovića, sa prvim hiruškim intervencijama, nova zgrada ove ustanove je zapravo počela da radi gotovo punim kapacitetom.

Smatramo da je ovo kruna našeg višegodišnjeg rada i da je samim tim što je urađeno sve što je bilo planirano, naša misija uspela - rekao je Radovanović.

klinicki-sala3-foto-KC foto: KCDirektor je rekao i da dinamika preseljenja teče po planu i da se očekuje da sve bude završeno do sredine januara.

Podsetimo, Klinički centar je, posle nekoliko odlaganja i brojnih problema, otvoren pre desetak dana. Naknadno je utvrđeno da je otvoren bez upotrebne dozvole, a iz Ministarstva zdravlja novinarima Južnih vesti ne dostavljaju ugovor o izgradnji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    21:16 // 4. 1. 2018.

    A posto je otvoren kc nis zasto je parking pod kljuc itd...

  • Anonimus

    12:27 // 31. 12. 2017.

    Klinicki centar ce izgleda pricekati neka druga vremena kad gradjani budu zdraviji i nije im potrebno lecenje. Ovako ide dobro sa onim kojima sad treba pruziti medicinskau pomoc jer se ne pruza, a kao bore se za svakog stanovnika. Mozda misle na pripadnike stranke?

    • MSam

      18:19 // 31. 12. 2017.

      Da li si svestan kad tvrdiš da Klinički centar NE PRUŽA medicinsku pomoć onima kojima treba? Ili ne misliš ništa, voliš samo sebe i veruješ da voliš bližnje a mrziš sve ostalo što je različito ili bolje od tebe? Ali lakše bi ti bilo da se obratiš, KC i takvima pruža pomoć!!

  • Radnik

    02:22 // 31. 12. 2017.

    Bilo bi dobro da ministar pogleda sada koliko ima pacijenata u novom KC Niš!!! Kardiologija 0; Gastroenterologija 0; Neurologija 0, Endokrinologija 0... Pacijenti su bili tu samo za slikanje...klasicna Potemkinova sela...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: